Merhaba arkadaşlar, nihayet 83 model 1.3 Gls mi bugün öğleden sonra aldım ama başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir sanırım.
Tüm işlemlerimizi bitirdik satın aldığım arkadaşla oturduk bir çay içtik, benzin alayımda öyle gideyim dedim. Benzini aldık 200 metre gittik araba durdu yolun ortasında, çalıştırıyoruz 2 metre gidiyor duruyor, en sonunda hiç çalışlmadı. Satan arkadaş hemen anladı durumu fişe bir baktık depoya benzin yerine mazot koymuşlar.
Arabayı ite ite benzinciye geri soktuk, kaldırdılar lifte, depoyu boşalttılar, tekrar benzin koydular ama araba çalışmadı. Orda bir usta hemen karbütatörü söktü taktı ama nafile, karbüratörden motora giren contadanda yakıt atmaya başladı. Dediler ondan çalışmıyor, ıslak conta yaptılar taktık gene çalışmadı.
En sonunda dışardan bir usta çağırdık geldi baktı tevzi makarasında problem var dedi. Şimdiye kadar çalışan arabada ne alaka tevzi makarası, parçayı elimize tutuşturdu bu olmazsa olmaz sıralama yapmıyor dedi. Sağolsun satan arkadaşta arabanın altına yattı üstüne çıktı, arabayı sattım bana ne demedi benden daha çok uğraştı. Yarında onunla beraber aksaraya gidip parça bakıcaz. Umarım buluruz parçayı...
Arabayıda benzincide bıraktık çıktık yapacak bir şey yok. Devamı yarın :/
aracın fotoları