Evet arkadaşlar sıkıntımdan bahsedeyim olay aynen öyle gelişti.
Aracım ilk marşta canavar gibiydi ama bujileri değiştirdiler biraz daha gıy gıylı çalışmaya başladı. Ben bir müddet böyle kullandıktan sonra eski bujileri taktırdım. Ama sorunumun devam ettiğini gördüm uğraşmak istemedim. Daha sonra ateşleme bobininden olabilir diye gittim çıkma bitane orjinal temic bobin aldım. Zaten üzerindeki bobini takınca ateşeleme 1 arada sırada kısa devre diye bir hata veriyordu fakat bir sorun oluşmuyordu. Ne olduysa bundan bir müddet sonra olmaya başladı. Araba ışıklarda yığılmaya devir düşmeye sanki ateşleme kısılmaya başladı. Dedim bobin eskiydi herhalde hepten gitti. Bu arada araba benzinde sarsıntılı çalışıyordu ve egzodan pot pot sarsıntı yaparken ses çıkıyordu sanki ateşleme düzgün değildi. Bende önceki bobini taktım ve takar takmaz oda ne araç düzelmişti. Aha sorunu çözdüm diye seviniyordum. Madem sorunum çözüldü gidip adam akıllı bi ateşleme bobini alayım dedim gittim bremi marka bobin aldım bremi iyidir bilirsiniz. Baktım hooppp sorunum geri geldi. Hemen eski bobini taktım birde ne göreyim eski bobinide takınca artık aynı sarsıntılı çalışma oluyordu. işin ilginci lpg ye alınca sarsıntılı çalışma düzeliyordu. Bende bunun üzerine buji+kablolar ıdeğişimi +boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yaptırdım düzelmedi. Hatta gittim carbon clean yaptırdım etkisi bile olmadı. Usta en son beyinden olabilir dedi saolsun siteden bir dostumuz denemek için byin gönderdi onuda taktık aynısı. Usta disbritörü değiştirmiş yine düzelmemiş usta bi yerden hava alıyor galiba dedim ama heryeri kontrol ettim havada almıyor dedi. Şimdi arabaya böyle biniyorum lpg de o kadar sorun yok yine azıcık çok azıcık titreme var fakat benzinde felaket motor bile fazla titriyor daha önce başına gelen oldumu bu sorun çözülmüyor bu yüzden aracı satmayı bile düşünüyorum. Uzun oldu kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinriim