Arkadaşlar kolay gelsin. Aracımın hararet seviyesi sürekli aklımı kurcalıyor.
Aracım passat32b 1.6 düz dizel. Termostad sıkıntısından termostadı değiştirdim. Orjinal termostad 87 lik ve 87 lik termostad üzerinde mevcut.
87 lik termostadda hararet seviyem göstergenin son noktasından önceki noktada sabit kalıyor. Bu seviyeler normalmi. Resimler aşağıdaki gibi.
Birde aracın far vs elektrik sistemini çalıştırdığımda aracın hararet göstergesi değişkenlik gösteriyor. Yükselme oluyor. Elektriği kullanmadığım zaman göstergede düşme oluyor. Bu sıkıntımı yoksa normal bir durummu. Araç rolanti halindeyken akü ışığında göz kırpma oluyor sürekli. Akümün zayıf olduğunu biliyorum. Aracı soğuk havalarda 3 4 gün çalıştırmazsam, marş basmayacak dereceye geliyor. Aküyü çıkma alıp takmıştık. İş görsün diye.
Bu resimde yabancı bir forumda t3 için 87 ve 80 lik termostadın hararet göstergesine yansımış hali mevcut.
Bu resimler ise benim aracıma ait.
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Gözüme takılıyor yanlış bişeymi yapıyorum diye. Araç hararet yapıcak diyede endişeleniyorum piskolojik olarak. İyi forumlar.