Merhaba Arkadaşlar;
Yaklaşık 6 ay kadar önce, usta motor yağ dolum yerindeki kapakta beyazlık görünce yağ soğutucunun değişmesini söylemiş ve değiştirmişti.Dün akşama kadar hiçbir şey yoktu.Akşam motor soğutma suyunun eksilip eksilmediğini kontrol etmek için su deposunun kapağını açtım ve suyun içerisine yağ karıştığını fark ettim su tahin gibi olmuştu. Hemen motor yağını kontrol ettim ve çubuk kupkuru idi yani motorda yağ kalmamış.Yedekte bulunan 1 litre kadar yağım vardı hemen tamamladım.Neyse akşam oturdum formlardan sebebini araştırdım herkes nedenlerinin kapak contası,su flanşı veya yağ soğutucusunun olabileceğini yazmış.Bugün sabah arabayı tamirciye götürdüm ve usta bakar bakmaz yağ soğutucun kaçırmış dedi.Garantiden tekrar değiştirdi.Ama asıl iş değiştirdikten sonra başladı çünkü su hortumları falan komple yağ dolmuştu.Öncelikle su deposunu güzelce yıkadı ve çeşmeden su hortumunu direk motordaki su hortumuna taktı ve sonuna kadar açtı böylelikle hortumlardaki yağı dışarı akıtmaya çalıştı.Tabi ki soğuk su ile temizleme tam gerçekleşmedi.Su deposuna özel bi ilaç döktü ve araba hararet yapana kadar çalıştırdı hararet yapınca suyu tahliye etti bu işlemi 5 kere yaptık ve sonuncusunda tertemiz su aktığını gördük.En son olarak antifirizi ekledi ve işlemi tamamladı.
Masraf olarak;
Yağ soğutucusu : 115 TL (Garantiden)
Motor Yağı + Filtre + Tornacı : 190 TL
İşçilik : 100 TL
Belki sizde böyle bir durum ile karşılaşırsınız diye paylaşmak istedim.