Gönderen Konu: Servis manuel stop yazısı  (Okunma sayısı 15026 defa)

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
Servis manuel stop yazısı
« : 23 Mayıs 2012, 08:42:02 »
herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar..
 bu sabah araba ilk çalıştığında yol bilgisayarında servis manuel stop yazısı çıktı,ayrıca sıcaklık göstergesi yandı.daha sonra bi daha çalışınca aynı yazı çıkmadı.sizce bu neye işaret daha önce böyle bişeyle karşılaşan arkadaşlar varmı ne yapmamız gerekiyor

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Servis manuel stop yazısı
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2012, 17:22:11 »
Devir sensöründen olabilir sorun. serviste bilgisayara bağlat hata koduyla hallederler onu.. eğer değişecekse de 120-180 arası bişeydi sanırım

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2012, 01:00:35 »
hakan sağolasın konuya cevap vermişsin :) dedim artık sorunu çözmekten vazgeçtim de Allah rızası için formda bir arkadaş cevap verseydi diyordum yetiştin hemen hemşo. :saygılar dün araç başarıya gitti bilgisayara bağlamışlar sorun çıkmadı dedi.bu devir sensörü nedir yinede aklımda olsun tekrar ederse buna bi ara baktıralım acelesi olurmu bu sensörün sence
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2012, 01:01:39 Gönderen: yakalı »

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Mayıs 2012, 09:21:43 »
Toprağım, Sıkıntı yaratabilir, bence çok aksatma.. Bence ama..

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 25 Mayıs 2012, 09:26:55 »
tamam dostum bu hafta işim var gelecek hafta gelecem büyük ihtimal konyaya onu ben yine bi göstereyim dediğin gibi

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 25 Mayıs 2012, 11:09:45 »
Hararet ışığı ile devir sensörünün bağlantısını çözemedim :S

Çevrimdışı bennecyim

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 25 Mayıs 2012, 11:15:23 »
soğutucu su seviyene bi baktır. su kabının altındaki sensöre baktır. fanıda kontrol ettir. kısacası soğutma sisteminin tamamına baktır, tıkanma falanda olabilir. sorun soğutma ile alakalı.
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2012, 11:15:53 Gönderen: bennecyim »

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2012, 11:47:29 »
googlede arattım "stop check coolant service manual" bu ikazı verdiğini söylüyor bazı araç sahipler.bununda soğutma seviyesinin suyun azalması anlamına geldiğini öğrendim araştırmamda. eğer yanlış değilse büyük ihtimal aynı sistemle alakalı sorunun olduğunun ikazını verdiğini düşünüyorum haftaya kendim bi bakayım araç yanımda değil çünkü.

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 25 Mayıs 2012, 19:37:40 »
sorun ya hararet müşüründe yada soğutma su seviyesi sensöründe hemşo. sıcaklık göstergesi dediğin ne renk yandı. sarı mı kırmızı mı. kırmızıysa hararet müşürü sarı ise su seviye sensörü. anlık bir bug olmuş bence.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Mayıs 2012, 01:16:54 »
o hatayı verdi ise motor suyu eksik yada müşürlerde bir problem var demektir once suyuna ak seviyesine sonra diger yerleri kontrol ettirirsin. benim su flanşı çatladıgında so sorunu vermişti ordan çözmüştüm. 8)

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 27 Mayıs 2012, 23:39:36 »
eyvallah arkadaşlar su seviyesinde sıkıntı yok hiç sıkıntı çıkmamış arabada başarıya götürmüş kanki aracı ferhat toprağım  sıkıntı çıkmadı demiş.ama yine sizin dediğiniz müşür ile sensöre baktırayım diyorum.o zamandan beri anı uyarı bi daha çıkmamış ikaz ışık rengini bilmiyorum hemşo şimdi arayıp öğrenecem eğer bu hafta gelirsem konyaya haber veririm ferhat tamammı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 28 Mayıs 2012, 22:20:43 »
ben sen bu iletiyi yazdığında konyadaydım ama araçsız gittim. tek kişi pek ekonomik olmuyor karaman-konya :) dediğim gibi anlık birşey olmuş geçmişe benziyor. durup dururken ellettirme boşuna. aynı hatayı tekrar görürseniz o zaman baktırın.
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2012, 22:21:57 Gönderen: ferhattasdemir »

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 28 Mayıs 2012, 22:42:00 »
ben sen bu iletiyi yazdığında konyadaydım ama araçsız gittim. tek kişi pek ekonomik olmuyor karaman-konya :) dediğim gibi anlık birşey olmuş geçmişe benziyor. durup dururken ellettirme boşuna. aynı hatayı tekrar görürseniz o zaman baktırın.

köylüm bugün araba "stop check coolant service manual" arızasını vermiş motor suyuna yağ karışma gibi soru olabilir diyorlar.bu hafta Allah tan bi mani gelmezse konyadayım neyse hayırlısı olsun ters denk geldi seninle ama şu sorunu bi halledeyim kafama iyice takıldı.hani demiştin ya göstergede ışık rengi kırmızıymış yani sorunu tam olarak anlayabilmiş değilim ...

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 28 Mayıs 2012, 23:09:55 »
motor suyuna yağ karışsa onu görürsün. su kabında kırmızı antiriz değil katran gibi birşey olur. var mı böyle bir durum. bahsettiğim ışık rengi motor yağı için geçerliymiş soğutma suyu için değil. her ikisinde de yani seviyesinde de sıcaklığında da kırmızı yanıyormuş. su seviyesi normal diyorsan hararet yapıyor demektir. o uyarıyı verdiğinde hararet durumu nasılmış bilgin var mı 90 ı aşma durumu filan. o da normalse dediğimizi iki şeye baktırman gerekiyor. su seviye sensörü ve hararet müşürü. ikisinden birinde bir sorun var görünüyor. yada termostatın da arızalı olabilir. hararet 90 ı geçmek üzereyken açmıyorsa o yüzden o uyarıyı veriyor olabilir. o da dediğim gibi hararet göstergesinde görülmesi lazım...