Gönderen Konu: yardımm!!!en ufak cukurda ve 100 den sonra arabyaı tutamıyoruz:(  (Okunma sayısı 4156 defa)

Çevrimdışı mk1afu56

• Profili Görüntüle
arkadaslar yenı bır mk2 aldık  arabadakı sorunların bazılarını yazıp sıden fıkır almak ıstıyorum.
öncelıkle araba 1.6 duz dizel duz ve 60 altında gıderken kaymak gıbı sarsıntı yoldan kacma yok
ama nezaman ufak bı cukur veya tumsek olsa yolda ,arabayı sampıyonluklarda sallarlarya ona benzer sallanıyor araba 100 den sonra araba daha basma dagılcam dıyor gıbı basamıyorum.arka amortısorlerım sorunlu,önlerde de sorun olabılır,
ama ögrenmek ıstedıgım sorun sadece amortısormu,aks mı, rot baslarımı ,amortısor kutuklerımı tam cozemedım,
en son muayenede itme rot basında kafada bosluk var yazmıslar
 birde sağ arka tekerlek rulman yataklama rulmanı cok fazla bosluk yazmıslar
 bunlara dırek yonelsem daha dogru mu olucak acaba yorumlarınızı beklıyorum.

Çevrimdışı mk1afu56

• Profili Görüntüle
birde nekadara çıkar bu sorunları gidermem fikirlerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
arabayı bir rot balanscıya götür bir kontrol ettir alt takımı sana verdiği parça listesini al bir kaç parçacıya git rakamları al karsılastır heryerin rakamları farklı oluyor.
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
saydıklarının hepsinden olabilir. aracı bilmiyoruz. şasisi yorgunsa, çürüğü varsa şasiden dahi esneme yapıyor olabilir.

sağa sola çekiyor mu, dönüşlerden sonra direksiyon düzgün topluyor mu, virajlarda önden veya arkadan kayma eğilimi var mı, direksiyonda boşluk var mı, araç durur vaziyette direksiyonu birisi sıkıca tutarken ön lastikleri aşağı yukarı ve sağa sola kuvvetli sallayınca sallanıyor mu veya ses yapıyor mu, hafif çukurlu yolardan geçerken alt takımlardan ses var mı? bunları bir muayene etmek lazım başlangıç olarak.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı mk1afu56

• Profili Görüntüle
arabayı bir rot balanscıya götür bir kontrol ettir alt takımı sana verdiği parça listesini al bir kaç parçacıya git rakamları al karsılastır heryerin rakamları farklı oluyor.

evet onu yaptırcam ama dırek hedefe gıtmek acısından bılgı almak ıstedım,malum esnafın hayırlısı var hayırsızı var ondan...

Çevrimdışı mk1afu56

• Profili Görüntüle
saydıklarının hepsinden olabilir. aracı bilmiyoruz. şasisi yorgunsa, çürüğü varsa şasiden dahi esneme yapıyor olabilir.

sağa sola çekiyor mu, dönüşlerden sonra direksiyon düzgün topluyor mu, virajlarda önden veya arkadan kayma eğilimi var mı, direksiyonda boşluk var mı, araç durur vaziyette direksiyonu birisi sıkıca tutarken ön lastikleri aşağı yukarı ve sağa sola kuvvetli sallayınca sallanıyor mu veya ses yapıyor mu, hafif çukurlu yolardan geçerken alt takımlardan ses var mı? bunları bir muayene etmek lazım başlangıç olarak.
on kulerlerde curuk yok gozuken,orta hızda anı fren yapınca saga sola cekmıyo araba,dönuste dıreksıyonu topluyor.lastıklerın yanakları 65 oyuzden bıraz kayar  gıbı oluyor ama lastıge yordum,virajlardan dönerken arkayı bırakıyo araba amortısor va lastıklerın dısı ıyı degıl ama lastık kabak bıle olsa ole bırakmaması lazım arkayı bırakıyo barız,dıreksıyonda 1 cm e yakın bı bosluk var gıbı cok barız degıl ama yok da degıl,lattıklere tekme atarsınya lastık sısıkmı dıe ole vurunca sag arka da cık cık ses gelıyo ve jant oynuyor onu gordum korkmaya basladım zaten,cukurlu yoldan gecerken dıreksıyona vuruyo barız ses gelmıyo ama hız varsa  araba tutulmuyo bı sag bır sola kacıyor hız dedıgımde 80 -90  en fazla,
durur vaziyette direksiyonu birisi sıkıca tutarken ön lastikleri aşağı yukarı ve sağa sola kuvvetli sallayınca sallanıyor mu veya ses yapıyor mu onu deneyemedım
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2012, 17:49:21 Gönderen: mk1afu56 »