Gönderen Konu: golf IV 1.4 16v yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 7052 defa)

Çevrimdışı golf435

• Profili Görüntüle
golf IV 1.4 16v yakıt tüketimi
« : 29 Mayıs 2012, 21:43:07 »
Arkadaşlar 2001 golf IV 1.4 16v  trendlline araç,benzinli şehiriçi yakıt tüketimi nekadar olabilir,tahmini ortalama bir değer olabilir veya 1.4 kullanan arkadaşımız varsa bilgilendirebilirse sevinirim,şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
Ynt: golf IV 1.4 16v yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2012, 23:02:25 »
golf 1.4 türkiyede var mı diye bir sorsanız ya önce :)

varsa da alınmaz, 1.6 bile zor kaldırıyor zira

Çevrimdışı golf435

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 30 Mayıs 2012, 00:08:57 »
golf 1.4 türkiyede var mı diye bir sorsanız ya önce :)

varsa da alınmaz, 1.6 bile zor kaldırıyor zira

var bende,sıkıntım yok memnununm baya,sorum ise daha uzun yol yapıp hesaplayamadım benzini ona göre tüp taktırmak istediğim için

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2012, 08:17:07 »
1.4 ler 75hp diye biliyorum araç gümrük girişlidir Doğuş 1.4 getirmedi Türkiyeye Alinin dediği gibi 1.6 bile zor kaldırıyor 1.4 ş.içinde 1.6 dan bile çok yakar diye düşünüyorum o ağırlıkla.Siz ne kadar ölçtünüz bende merak ettim gurbetçilerden falan tercih eden oluyor demekki uzunda az yakıyor 1.4 ler .

Çevrimdışı golf435

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2012, 14:36:07 »
1.4 ler 75hp diye biliyorum araç gümrük girişlidir Doğuş 1.4 getirmedi Türkiyeye Alinin dediği gibi 1.6 bile zor kaldırıyor 1.4 ş.içinde 1.6 dan bile çok yakar diye düşünüyorum o ağırlıkla.Siz ne kadar ölçtünüz bende merak ettim gurbetçilerden falan tercih eden oluyor demekki uzunda az yakıyor 1.4 ler .

hocam arabanın mahiyeti hakkında bilgim epeyce var,şimdi 2 kez deneyebildik şehiriçi olarak 380-400 kuruş arası yakıyor,çokta sağlıklı hesaplayamadım,bu araca göre yakıt tüketimi çoksa tüp taktırcam ,performansta ağır kalma gibi bir sorun yok,seri arabalar kullanmış biri olarak bana çokta ağır gelmedi,tabiki 206 gibi fırlamıyor ama sorun hissedecek bir durum olmadı şimdiye kadar.Almanya dan üye arkadaşlarmızda olabilir 1.4 sahibi uzun yolda veya şehiriçi hesaplayanlar paylaşırlarsa sevinirim.

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2012, 19:39:30 »
bilinenin aksine daha küçük motor sakin kullanımda şehiriçinde daha az yakar. ama uzun yolda roller değişir...
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı oguz_mustafa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2012, 20:32:50 »
hocam ben 1.4 16v kullaniyorum 99 model. sehir icinde diger 1.4 lere gore biraz fazla yakiyor agirligindan dolayi ancak pek farkedilir bir sey degil. bunun yaninda her ay olmasada 2 ayda bir uzun yola cikiyorum. bugune kadar cok net hesaplamadim ancak 370-380 km yolu arac full yukluyken(hatta esyalar bagaja sigmadigi icin arka koltugu bile doldurmak zorunda kaliyorum bazen) yaklasik yarim depo benzinle gidiyorum. genelde sakin kullaniyorum. surekli otobanda gittigim icin arada bir kokluyorum gazi. uzun yolda cok hizli kullanilmadigi surece ekonomik ancak performans konusunda pek bisey beklememeni oneririm sahsen bugune kadar 180 i geciremedim araca  :D

Çevrimdışı golf435

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2012, 16:07:38 »
hocam ben 1.4 16v kullaniyorum 99 model. sehir icinde diger 1.4 lere gore biraz fazla yakiyor agirligindan dolayi ancak pek farkedilir bir sey degil. bunun yaninda her ay olmasada 2 ayda bir uzun yola cikiyorum. bugune kadar cok net hesaplamadim ancak 370-380 km yolu arac full yukluyken(hatta esyalar bagaja sigmadigi icin arka koltugu bile doldurmak zorunda kaliyorum bazen) yaklasik yarim depo benzinle gidiyorum. genelde sakin kullaniyorum. surekli otobanda gittigim icin arada bir kokluyorum gazi. uzun yolda cok hizli kullanilmadigi surece ekonomik ancak performans konusunda pek bisey beklememeni oneririm sahsen bugune kadar 180 i geciremedim araca  :D

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için,evet bende agresif kullanmam sakin kullanıyorum,mutlaka diğer 1.4 araçlar gibi değildir,golflerin ağırlığı güvenliği,tekrar teşekkürler,herhangi bir zamanda uzun yolda hesaplarsanız,bana bildirirseniz sevinirim.