Arkadaşlar,
konunun bu şekilde cereyan edeceğini bilseydim başlık açmazdım. ben sadece ilk defa duyduğum (gerçi arabayla ilgili bir çok şeyi ilk defa duydum) için bilen yaptıran ve sonuçla ilgili bilgi almak istemiştim sadece.
Neyse sonuca gelecek olursak dün akşam gittim Eyüp ustayla görüştük konuştuk yaklaşık 3 saatini benim araba için harcadı. Olayın en başına gelecek olursak eğer, ilk kendisine gösterdiğimde benim verdiğim bilgilerin sağlıklı olmayışı ( kendimi tam ifade edememekten kaynaklanan), arabanın daha önceki işlemleri neticesinde bu durumun ortaya çıkması ve Eyüp ustanın ilk izlenimine göre önerdiği ilk şeydi kompresyon testi. Ama dün akşam araba hiç sorun çıkarmadı götürdüğümde. orda gayet sağlıklı çalışmaktaydı yani gaz yememe sıkıntısı görünmüyordu. bu durumda da kompresyon testi yapmanın gerekmediğini, arabanın sorununun arıza anında anlaşılacağı en sağlıklı müdahelenin öyle olacağını konuştuk. arabanın bu olayı ilk yaptığı günü gelince o gün arabayı aldığımdan beri ilk defa FULL akaryakıttan benzin aldım. ve akşamında bu sorun ortaya çıktı .farklı benzininde sorun yapabileceğini konuştuk. sonra dün akşam hep aldığım akaryakıtımdan aldım benzini ve tekrar baktık beraber kullandık ama sorun çıkmadı. şimdi ben sadece benzinde bir kaç gün test edicem eğer tekrar bir sorun çıkarsa yeniden bakıcaz olduğuncada arıza anında bakmaya çalışacaz. durum böyle arakadaşlar.