Gönderen Konu: lastik değişimi  (Okunma sayısı 7514 defa)

Çevrimdışı bermuda24

• Profili Görüntüle
lastik değişimi
« : 02 Haziran 2012, 23:56:49 »
arkadaşlar aracımın 4 lastiğini değiştirmeye karar verdim üzerinde 15"comfortline jantı üzerinde Michelin Energy Saver 195/65 R15  mevcut  bunun yerine 15" comfort jantı üzerine Michelin Energy Saver 205/60 R15 91V takmayı planlıyorum araçta ne gibi değişiklikler olur yakıtta çekişte frenlemede virajlarda iyi sonuç alırmıyım tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler :)

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
Ynt: lastik değişimi
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2012, 00:03:30 »
o jant ölçüsüne uygun bir ebat değil bence kesinlikle oyle bir değişim yapma  ebatlar aracın depo kapagının içinde yazıyor.

15 jantta 195-65 15 tir

16 jantta 205-55-16 dır.

15jant ile 16 arasında ise ciddi fark var yol tutuş açısından tabandan dolayı en az 16 jant ve 205 taban Golf ün ilacı oluyor.

15 te ise geniş virajlarda araba yanağın üzerine yıgılıyor süspansiyonda yumuşak oldugundan yol tutuşunu çok begenmiyordum ama 16 pacific jantlarına geçince Bmw ye binmiş gibi oldum 215 yada 225 taban kullananlarda bu haz dahada fazladır eminim.

yakıt olaraksa yol bilgisayarındaki ortalama 205 tabandan sonra 0.5 ile 0.7 arasında arttı.

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2012, 00:32:18 »
eren sen hangi ölçüleri kullanıyorsun  yakıtta ne kadar fark var

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2012, 00:38:06 »
Eren güzel açıklama. :tamamdir
03.06.2005

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2012, 00:55:34 »
tek bişey biliyorum michelin energy saver gerçekten yakıtı düşürüyor..
Bir GOLF görürsün<br /><br />Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2012, 01:05:01 »
aklımızın kenarında olsun :tamamdir

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Haziran 2012, 01:40:46 »

Bende birşey biliyorum Michelin Türkiye yollarına hiç uygun bir lastik değil :) Yakıt ekonomisi yapayım derken lastiğin ekonomik kısmı bize giriyor :D Lassa Impetus uygun sağlam kaliteli.

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Haziran 2012, 01:44:02 »
Bende birşey biliyorum Michelin Türkiye yollarına hiç uygun bir lastik değil :) Yakıt ekonomisi yapayım derken lastiğin ekonomik kısmı bize giriyor :D Lassa Impetus uygun sağlam kaliteli.
tamam bunuda aklımızın diğer kenarına koyduk :tamamdir

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 03 Haziran 2012, 02:48:33 »
daha geniş taban ın pozitif yönleri de olur negatif yönleri de. aracınızın standart lastiği belirlenirken bu + ve - lerin optimum noktası dikkate alınarak karar verilmiştir. bu yüzden orjinal ebattan başka kullanmamanızı öneririm. + sı daha kalın taban demek daha iyi yola tutunma demek yani frenleme olsun viraj kabiliyeti olsun artar. bu kalınlık çekişe iki yöndede etki eder. daha fazla taban daha iyi tutunma daha iyi çekiş ama aynı zamanda daha fazla sürtünme daha fazla yuvarlanma direnci. - yönde daha ağır bastığı içinde yakıt tüketimi artar. işte bütün bunlar hesaplanarak aracınızın standart lastiği ve jant çapı belirlenmiştir. bu yüzden üretici ne diyorsa o :)
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 03 Haziran 2012, 02:57:27 »

lassa yı bilmesemde yoruma katılıyorum. energy saver ın düşük yuvarlanma dirençli olabilmek adına yanakları olması gerekenden zayıftır yumuşaktır. türkiye gibi yolları mayın tarlası gibi çukurlarla kaplı yerler için pek uygun değil bencede
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 03 Haziran 2012, 11:19:07 »
ama sonuçta hangi lastik yanaktan sağlam darbe alırsa balonlar..
sırf micheline özgü bişey değil. benim önceki lastik good year'dı 2 senesi dolmak üzereydi dişleride hala iyiydi ama yanakları çatladı.
dikkat etmek lazım..
Bir GOLF görürsün<br /><br />Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #11 : 03 Haziran 2012, 11:26:34 »
eren sen hangi ölçüleri kullanıyorsun  yakıtta ne kadar fark var

ben şuan 16 jantlarla 205-55-16 kullanıyorum yakıt olarak 15 lerle 10 litreydi ş.içi yol bilgisayarı şuan 10.5 falan 16 jantlarla.

uzun yolda değişmiyor tüketim aynı ama otobanda vs 205 taban çok daha keyifli oluyor virajlarda.
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2012, 11:26:59 Gönderen: rene »

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 03 Haziran 2012, 11:38:44 »
16" lastik takınca jantları da mı değiştirmek gerekiyor..

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 03 Haziran 2012, 12:55:53 »
tabiki zaten 16'' denilen jant çapı.
[/font]