anlıyorum da kompresyon testi ne için gerekli ki? kompresyon kaçağı olsa benzinde de gazda da sıkıntı yaşatır. çekişi düşük olur, fazla yakar, yağ yakar. üstelik bu kompresyon testi yapmak için kullanılan manometrenin fiyatı en fazla 60-65 tl civarı. yapılan işlem 10 dakikalık bir işlem. 4 tane buji sırayla sökülüp marş basılacak. hepi topu bu yani. lafım sana değil. ustalara kızıyorum ben. para bu kadar mı kolay kazanılır.
sen bilirsin yaptıracam dersen de ben sana sonucu şimdiden söyleyeyim. teşhisi bu işlemle koyamayacak. belki göz boyamak istiyorsa "aslında silindirlerden birinde ikisinde değer biraz düşük çıktı ama bu sorunun sebebi o olamaz. bir iki sene daha motor istemez fakat sonrasında şu şu şunları değiştirmeniz gerekir" filan deyip. "bak erken teshis ettik. hadi yine iyisin" ayakları yapılacak.
lütfen senden tek bir ricam yaptıracaksan da kompresyon testi ile neyi görmeyi umduklarını, bekledikleri sonucun da senin yaşadığın soruna nasıl etki edeceği noktasında açıklayıcı bilgi almaya ısrarcı ol. 100 lira alacaklar sonuç olarak. detaylıca bilgi versinler.
Mantık hep aynı,Çamur At,İzi Kalsın.Bilende konuşur,bilmeyen de....Tamir,tamircilik ve usta ve sanatkarlık çok farklı şeyler,belli bazı arkadaşların bunları iyi bilmeleri gerekiyor en azından birbirinden ayırmaları,acaba bugüne kadar kaç tane usta size kompresyon testi önerdi?Eminim direkt motor gitmiş,rektifiye diyeceklerdi.Yada deneme yanılma usulüyle sizi bi sürü masrafa sokacaklardı ki zaten sokmuşlarda.Bu şekilde yapılan eleştiriler ve hatta bu eleştiriden öte bi durum ki çok çok yanlış,bahsettiğiniz sanatkar insan bu işe gönülden yıllarını vermiş,muhteşem efendi,dürüst ve konusunda ihtisas yapmış tekrar söylüyorum konusunda ihtisas yapmış biridir.Lütfen eleştiri sınırlarını geçmeyelim.Yazdıklarımıza dikkat edelim.
Bu şekilde bu forumda söylem ve yazı yazan arkadaşlara gerçekten çok üzülüyorum.Nedendir bilmiyorum bu ülkede hep meyve veren ağaç taşlanıyor.Çok yazık.Bence kendisinden bu yazdıklarınızdan ötürü özür dilemelisiniz.