Ferhat bey ayağımı gazdan çekiyorum demişsiniz ama araç motoru giderken ayağınızı gazdan çekseniz bile belirli devri çevirmeye devam ediyor VW mühendisleri açıklamamamış olabilir belki bir zararıda olmayabilir. Mühendisler aşırı hız yapmayın da demiyor mesela Örneğin kitapçıkta şöyle bir ikaz görmedim; aracı çalıştırmadan önce ışıkların sönmesini bekleyin. Ama sizde bekliyor olmalısınız
evet bekliyorum şöyle oluyor ayağını gazdan çekince motordan şanzımana oradan tekerleklere giden güç değil tekerlekler oradan şanzıman oradan motora gelen güç kesiliyor. bilmem anlatabildim mi. ayrıca ayağı gazdan çekince yakıt pompalanmıyor. ha sonuçta ikisinde de kompresör kayışlarına ani ve büyük bir yük geliyor ama en azından yükü direk olarak motora değil dolaylı yoldan bağlıyorum ayrıca yolda giderkn debriyaja basıp klima açınca benim araç stop ediyor aşırı hız konusuna gelince de aşırı hızın araca direk olarak ne gibi bir zararı olacak ki hız yapmayın diyecekler. o mühendis aracı tasarlayan mühendis. hayat bağışlayan değil ki
klima açıkken marşa da basılmaması gerekli. aracınızı çalıştırmadan önce klimanızın kapalı olmasına dikkat edin. eski çalıştığım firmada bi abimiz hyundai starexin motorunu yaktı. usta sebebin bu olduğunu söylemiş. o gün bugündür dikkat ederim.