Gönderen Konu: Far sorunu.  (Okunma sayısı 3124 defa)

Çevrimdışı mk_ank

• Profili Görüntüle
Far sorunu.
« : 30 Nisan 2012, 03:22:11 »
Merhaba arkadaşlar son bir kaç gündür farla alakalı bir sıkıntı yaşıyorum. Farı tam basarak açtığımda ya yanmıyor ya da kısık yanıyor, ters yöne düğmeyi çıtlatmadan sadece dokunduğumda yanmaya başlıyor. Sorun anahtarda mıdır? Ya da başka bir problem var mıdır?

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
Ynt: Far sorunu.
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2012, 04:35:51 »
far hiç yanmıyor olsaydı başka yerlerde de aranabilirdi. ama far yanıyorsa tesisat ve farlar sağlam demektir. tek suçlu anahtar olması lazım.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı davut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2012, 22:06:42 »
aynı sorun bendede vardi anahtarin icindeki  temasdan dolayi kaynaklaniyor anahtari sökebiliyorsan sok bi icindeki bakır kisimlari temizle  ama dikkat et tirnaklarini kirma cok sorun yasarsin

Çevrimdışı mk_ank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2012, 00:43:31 »
Anahtar sökülüyor kabloları nasıl ayırcam anahtardan? Dikkat etmem noktalar ne tam olarak?

Çevrimdışı davut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2012, 09:40:17 »
kardes anahtarin arkasinda soket yokmu soketli olurr zaten deişik sekilde takma imkanin yok ama soket yoksa  kablolarin takilis seklini bende bilmiyorum ama %100 soket vardir

Çevrimdışı deepdrastic

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Temmuz 2012, 10:04:21 »
dün ben söktüm komple anahtari icini actim

soketi sökerken yanlarda uzunlamasina 2 tane tirnak var kirmadan ayrirarak soketi cek ama zorlamamaya özen göster

anahtari da acmak icin yine tirnaklar var dis plastik kismi ince düz tornavida ile kanirtarak tirnaklardan kurtar zaten eline gelecek

ve dikkat et icinde beyaz anahtar görevini yapan bir parca var yönüne dikkat et takarken yada topladiktan sonra sorun yasama birtane yayli dil olacak o parca onun üzerine oturmakta cit cit sesi de ordan gelir

eger cok kötü durumda degilse ki tahmin edioyorum temas pinleri inceldi muhtemelen bu durumda degismesi daha mantikli komple anahtari

ama önce temizle ben balata spreyi ile bi güzel yikadim sildim sonra iyi bir gres ile sadece pinleri yagladim kontak sprey ile de yaglanabilir bende olmadig icin olan bitti yani :) bende gres kullandim anahtar düzgün calisiyor icinde bir lamba var o bozuktu bende oraya led taktim led e 470ohm direnc ekledim patlamamasi icin 

anahtar üzerinde gösterge dimmer i varsa onuda temizle bendeki arada bir sönüyordu temizledim simdi cok güzel ayar yapiliyor gösterge aydinlatmasina 

kolay gelsin
MKII  1.3 CL

Çevrimdışı 06jetta06

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 19 Temmuz 2012, 12:05:43 »
Daha önce lede çevirmiştim bi kaç foto çekmiştim belki yardımcı olur.

tırnakları ince düz tornavida ile hafif esneterek açın,buradaki metal kontak kısımları temizleyip yağlayın.

Çevrimdışı deepdrastic

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 19 Temmuz 2012, 14:59:35 »
ayni benim yaptigim uygulama ben 3mm led kullanmistim :)
MKII  1.3 CL