Gönderen Konu: Isınma Sorunu 110° - 130°  (Okunma sayısı 9112 defa)

Çevrimdışı hadesksk

• Profili Görüntüle
Isınma Sorunu 110° - 130°
« : 11 Haziran 2012, 11:17:47 »
Merhabalar;

98 model 6N 1.6 tek kapı polom var. Motoru hemen 90 derece oluyor ne kadar gidersem gideyim motor hep 90 derecede ama park ederken biraz ileri geri yapıyorum hemen fan çalışıyor motoru stop edip kaputa elimi koyduğum zaman yumurta kırsan pişecek durumda ayrıca külbütör kapağı inanılmaz derecede sıcak kaputu açtığım zaman yüzüme vuruyor sıcaklığı. kaputun altında keçe yok bundan mı kaynaklanıyor yoksa başka bir sorunmu var. Motorun suyunada bakıyorum hep max. çizgisinde  Daha önce başına gelmiş bi arkadaş varsa ne yapmam gerektiğini söylebilirmi tamirciye götürmem gerekir mi bu sorun yüzünden .
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2012, 09:38:15 Gönderen: hadesksk »

Çevrimdışı azap5555

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.2 tsi referance ibiza 2015
Ynt: Isınma Sorunu
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2012, 12:16:52 »
hiçbir sorun yok benimki de aynı.termostat işini yapıyor hep 90 c de sabitliyor.durduğun yerde motor rüzgarla soğuyamadığı için fan devreye girip ısıyı dengede tutuyor.sıcak motor olayına gelince bizim motorlar sıcak çalışan motorlar.

Çevrimdışı dj_burak

• Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2012, 14:20:37 »
havalar ısındı artık bundan sonra motor çabucak 90 derece olacak ve araç tüplüyse saniyesinde tüpe geçecek yakıtlar düşecek :)

Çevrimdışı cengizd68

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.9 TDI bora
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2012, 14:27:24 »
havalar ısındı artık bundan sonra motor çabucak 90 derece olacak ve araç tüplüyse saniyesinde tüpe geçecek yakıtlar düşecek :)
hemen gaza geçiyor ama bukezde hararet 70 görmedikçe düzgün gaz yemiyor sizdede oluyormu acaba

Çevrimdışı dj_burak

• Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2012, 14:46:59 »
hemen gaza geçiyor ama bukezde hararet 70 görmedikçe düzgün gaz yemiyor sizdede oluyormu acaba

hararet 90a gelmedikçe araç kendini toparlamaz 90dan sonra rahatlama hissedersiniz zaten hatta ilk çalıştırdığınızda frenlerinde normal olmadığını görürsünüz kısacası normal :)

Çevrimdışı hadesksk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2012, 14:47:56 »

Lpg yok Benzinle kullanıyorum 2 sokak geçiom hoop hemen 90 oluo pololarda normalse sorun yok sürekli dizel araba kullandığım için garip geldi biraz :)

Çevrimdışı dj_burak

• Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 11 Haziran 2012, 14:50:54 »
Lpg yok Benzinle kullanıyorum 2 sokak geçiom hoop hemen 90 oluo pololarda normalse sorun yok sürekli dizel araba kullandığım için garip geldi biraz :)

bu havalarda normal birde aralık ayında 90ı gör :) iki sokağı bırak semt içinde işimi halledip geliyordum daha 90ı göremiyordum :D

Çevrimdışı BARRACUDAY

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 11 Haziran 2012, 16:28:35 »
Kaputta keçe yoksa sıcaklığın yüksek hissedilmesi normal.

Çevrimdışı azap5555

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.2 tsi referance ibiza 2015
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2012, 17:03:36 »
termostat arızalıysa kireçlenip açık kalmışsa kışın 90 c ye zor ulaşır.normalse yaz-kış 90 ı çok kısa zamanda görür ve orada kalması lazımdır.kışın zor ısınan ve yolda harareti düşen araçların termostatı kireçlenip açık kalmıştır kendimden biliyorum.

Çevrimdışı hadesksk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2012, 17:38:41 »
Kaputta keçe yoksa sıcaklığın yüksek hissedilmesi normal.

Ah o kaput keçesi izmide bulamadım satan bi yer bulsam alıcam seside izole ediyor sanırsam

Çevrimdışı nazm

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 13 Haziran 2012, 19:56:49 »
yok arkadaşım azap5555 arkadaşımız dediği gibi bizim araçlar sıcak çalışan aletler  ;D ;D ;D ;D ;D
Büyük imza.

Çevrimdışı hadesksk

• Profili Görüntüle
Ynt: Isınma Sorunu 110° - 130°
« Yanıtla #11 : 19 Haziran 2012, 09:43:47 »
Arkadaşlar tekrar merhaba en sonunda korktuğum başıma geldi. Hafta sonu dikiliden izmire dönerken Yenifoça kavşağından sonra trafik tıkandı dur kalk dur kalk derken hararete bi baktım 130 derecede abooo dedim yüksek bi sesle hemen sağa çekip kaputu açtım, ne göreyim fan çalışmıyor  :o Neyse soğuması için bekledim öle böle izmire kadar geldim. ertesi gün tamirciye götürdüm (Bozkurt oto Bosch Servis 5. Sanayi) Su flanşı ve fan müşürünü değiştirdiler 120 tl verdim ohh dedim 120 tl kaçmış arasına, arabayı aldım gidiyorum ne göreyim hararet bu sefer 100 derecede. hemen aradım adamı dükkanı kapattığı için gidemedim. öğlen tekrar götürecem arabayı, bunun gibi bi srunla karşılaşan varsa bana ne olur sorunun ne olduğunu söylesin bu adamlar bilemio sorunu zamanım yok başka yerede götüremiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı dj_burak

• Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 19 Haziran 2012, 14:40:12 »
sen zaten 120 lirayı vermişsin adam sorunun bu demiş yapmış artık sorun çıktığında ücretsiz yapması lazım aynı olay benimde başıma gelmişti fan çalışmıyordu fanın üzerinde ince bir çubuk vardı sanırım o kırılmış tam hatırlayamadım şuan su eksiltmesi yapıyor mu ?

Çevrimdışı hadesksk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 19 Haziran 2012, 17:47:24 »
sen zaten 120 lirayı vermişsin adam sorunun bu demiş yapmış artık sorun çıktığında ücretsiz yapması lazım aynı olay benimde başıma gelmişti fan çalışmıyordu fanın üzerinde ince bir çubuk vardı sanırım o kırılmış tam hatırlayamadım şuan su eksiltmesi yapıyor mu ?

Yok dostum su eksiltmesi yapmıyor. Tamirci aradı fan arızalı diyor fan aldım 110 tl ye ben götürüp verdim malzemeyi işçilik almıcam dedi diğer değiştirdiği parçalar zaten baya eskiydi ona pek acımadım yada kendimi avutuyorum. Görecez bakalım olucakmı fanı komple pervanesiyle beraber değiştirler. Birdaha da gitmem oraya İzmirde olanlar sakın sizde gitmeyin.