Gönderen Konu: klima -hava sıcaklığı ilişkisi  (Okunma sayısı 6205 defa)

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: klima -hava sıcaklığı ilişkisi
« Yanıtla #14 : 11 Haziran 2012, 19:15:25 »
klimanın yönünü ön cama çevirirseniz o sıcaklarda daha iyi sonuç elde edersiniz. Çünkü araç en fazla ön camdan ve tavandan ısınır.

İkinci olarak benim araçta klimayı açınca resmen kağnı gibi oluyor. Açmaya korkuyorum şehir içi trafikte.. O kadar çok zorlanıyor ki anlatamam

Evet; Sağlık için ve güzel bir soğutma için klima soğuğunu ön cama vermek ve %20 ayaklara vermek en iyisi.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ak8624

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 11 Haziran 2012, 20:17:12 »
Selamlar
Su an bulundugum bolge Irak
Su anda sıcaklık 45 derecelere kadar cıkıyor.
Alman yapımı aracların neredeyse tumunde belirttiginiz sikayetler var.
Kullandıgım 2012 model aracta aynı sıkayet var gun ıcınde ne yaparsam yapayım klıma tatmın etmıyor.
Sebeplerıne gelince aracın gunese maruz kalması sonucu dıs ortam sıcaklıgıyla bırlesınce arac  ıcı sıcaklık 50 derecelere kadar cıkabılıyor.
Arabada klıma compresoru dahıl tum aksamı degıstırdım. Ama yıne sonuc aynı.
Ancak aracı golgede bekletıp bınmeden 15 dk once calısır vazıyette bıraktıgımda az da olsa tatmın edıyor.
Japon uretimi araclarda bu sıkayet yok. bu Marka Ticari taksi olarak kullanılan araca bındıgımde usuyorum.

Bunun sebebi Alman aracları Avrupa sartlarına gore uretılıyor ve satıldıgı bolgeye ozel arac yapmıyorlar.
Yanı avrupa yazın cok fazla gunese gormedıgı ve sıcak olmadıgından bunun cozumunu bır turlu yapmadılar.

Tavsiyem aracınızı golgede bırakın. Bınmeden 10 dk once calıstırıp aracın bır mıktar sogumasını bekleyın.
Saygılar

1.Arac VW 1302S           1972-----3.Arac VW Golf Cl  Mk2  1984
2.Arac VW Golf Gti Mk1  1981-----4.Arac VW Jetta C Mk1  1982

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 13 Haziran 2012, 15:41:21 »
Yünlü kazak mı bu güneşi üzerine çeksin :) Kaliteli bir cam filminin üzerinde UV ışınları azalttığı yazar.. dolayısıyla sıcağı  kırar..

deneyin  :-)))  karar sizin

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 13 Haziran 2012, 15:42:35 »
Selamlar
Su an bulundugum bolge Irak
Su anda sıcaklık 45 derecelere kadar cıkıyor.
Alman yapımı aracların neredeyse tumunde belirttiginiz sikayetler var.
Kullandıgım 2012 model aracta aynı sıkayet var gun ıcınde ne yaparsam yapayım klıma tatmın etmıyor.
Sebeplerıne gelince aracın gunese maruz kalması sonucu dıs ortam sıcaklıgıyla bırlesınce arac  ıcı sıcaklık 50 derecelere kadar cıkabılıyor

helal sana apo en iyisini demişsin
Arabada klıma compresoru dahıl tum aksamı degıstırdım. Ama yıne sonuc aynı.
Ancak aracı golgede bekletıp bınmeden 15 dk once calısır vazıyette bıraktıgımda az da olsa tatmın edıyor.
Japon uretimi araclarda bu sıkayet yok. bu Marka Ticari taksi olarak kullanılan araca bındıgımde usuyorum.

Bunun sebebi Alman aracları Avrupa sartlarına gore uretılıyor ve satıldıgı bolgeye ozel arac yapmıyorlar.
Yanı avrupa yazın cok fazla gunese gormedıgı ve sıcak olmadıgından bunun cozumunu bır turlu yapmadılar.

Tavsiyem aracınızı golgede bırakın. Bınmeden 10 dk once calıstırıp aracın bır mıktar sogumasını bekleyın.
Saygılar