Gönderen Konu: hız problemi  (Okunma sayısı 20758 defa)

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
hız problemi
« : 18 Haziran 2012, 09:23:53 »
Arabamda ciddi anlamda hızlanma problemi var. Böyle pire gibi gitmiyor araba zaten. Ama iki gündür basıyorum basıyorum araba 135'i geçemiyor. Sebebi ne olabilir ki acaba. Ne yapmam lazım. Bişeylerin değişmesi mi lazım..

Çevrimdışı serhan61

• Yolu bilmekle yolda yürümek farklı şeylerdir...
    • Profili Görüntüle
Ynt: hız problemi
« Yanıtla #1 : 18 Haziran 2012, 11:48:34 »
aracın motorunu belirtiseniz daha kolay yardımcı olacaktır arkadaşlar.örneğin aracınızda lpg varmı?bunları bilmeden yorum yapamayız:))

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2012, 11:54:24 »
1,6  8 v sr motor. Atiker LPG mevcut üzerinde...

Çevrimdışı serhan61

• Yolu bilmekle yolda yürümek farklı şeylerdir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Haziran 2012, 11:57:24 »
ben dizelciyim:)bizim araçlarda olsa ilk bakılacak yer hava filtresinin üstündeki sensördür. aracı benzinli olan arkadaşlar konuya bi el atsında bizde öğrenelim bakalım neymiş problem??

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Haziran 2012, 01:09:37 »
ateşleme sistemin ne alemde hemşo? bujiler filan? valla ben bujileri değiştirdiğimden beri sanki turbolu araca biniyorum gibi hissettiriyor. bundan sonra her 10.000 de değiştirecem bujileri. 35 tl 4 tane bosch 3 tırnaklı buji.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Haziran 2012, 09:11:14 »
tanesi mi 35 lira hemşerim, yoksa tamımı mı?
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2012, 09:17:25 Gönderen: jackhal »

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 19 Haziran 2012, 12:49:12 »
evet ferhat arkadaşın dediği gibi buji çok önemli lpg enjektörlerinde kirlenmiş olabilir.
geçen sene başıma gelmişti.
Bir GOLF görürsün<br /><br />Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

Çevrimdışı emrah_akkas

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 19 Haziran 2012, 13:01:19 »
Biraz önece okudum arkadaş yorum yazmış normalde 8v 3 tırnak buji takılıdır. bu dogru.
Eger aracınız 8v ve lpg varsa tek tırnak bujiye dönün performansı etkileyecek demiş acaba doğrumudur bir sıkıntı cıkartırmı.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 19 Haziran 2012, 13:14:16 »
tanesi mi 35 lira hemşerim, yoksa tamımı mı?

Biraz önece okudum arkadaş yorum yazmış normalde 8v 3 tırnak buji takılıdır. bu dogru.
Eger aracınız 8v ve lpg varsa tek tırnak bujiye dönün performansı etkileyecek demiş acaba doğrumudur bir sıkıntı cıkartırmı.

hemşo 4 lü set 35 TL. bosch 3 tırnaklı buji. 15 tl de değiştirmeye aldı ustam 50 tl verdim. üzerinden önceki sahibinden kalma ngk nın 3 tırnaklı bujileri çıktı baya bi körelmiş uçları.

valla ben ustama sordum 3 tırnaklılar lpg ye daha iyi dedi. lpg cng sistemleri bölümünde lpg-cng sistemleri hakkında bilmek istediğiniz herşey diye bi konu var. konu sahibi brc çorum bölge distribütorü mehmet özenç bey. kendisi son derece bilgili. o konuyu bulup bi okuyun. aslında lpg bujisi diye birşey yoktur aracın orjinal ekipmanını kullanın diyor...
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2012, 13:14:49 Gönderen: ferhattasdemir »

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 19 Haziran 2012, 14:03:28 »
VW ler 3 tırnaklı NGK kullanır sakın ha lpg bujisi falan kullanmayın performansı düşürüyor :)

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 19 Haziran 2012, 14:10:28 »
hemşo 4 lü set 35 TL. bosch 3 tırnaklı buji. 15 tl de değiştirmeye aldı ustam 50 tl verdim. üzerinden önceki sahibinden kalma ngk nın 3 tırnaklı bujileri çıktı baya bi körelmiş uçları.

valla ben ustama sordum 3 tırnaklılar lpg ye daha iyi dedi. lpg cng sistemleri bölümünde lpg-cng sistemleri hakkında bilmek istediğiniz herşey diye bi konu var. konu sahibi brc çorum bölge distribütorü mehmet özenç bey. kendisi son derece bilgili. o konuyu bulup bi okuyun. aslında lpg bujisi diye birşey yoktur aracın orjinal ekipmanını kullanın diyor...

Şu geçenler bahsettiğin serviste mi değiştirttin. parçayı nerden aldın..

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 20 Haziran 2012, 00:32:41 »
VW ler 3 tırnaklı NGK kullanır sakın ha lpg bujisi falan kullanmayın performansı düşürüyor :)

denedin galiba metin hoca :) ngk alman malı mı? çıkan ngk ların üzerinde vw audi amblemleri vardı da bende oem üretici filan diye düşündüydüm...

Şu geçenler bahsettiğin serviste mi değiştirttin. parçayı nerden aldın..

evet hemşo orda değiştirdim. buji de kendisinde var zaten. genel bakım parça ve gereçleri kendisinde bulunur. hatta bujileri değiştirirken benim motorun üstündeki plastik koruma kapağının küçük vida kapaklarından 2 tanesi yoktu çirkin bir görüntü oluşturuyordu. sordum ne şanslısın dedi ordaki bi araca getirtmiş ikisini bana taktı ben ona bi daha getirteyim dedi. tanesi 1.5 tl mi ney. onu da almadı zaten :)

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 20 Haziran 2012, 09:21:36 »
ben bugün giderim büyük ihtimalle.. seni söyleyecem. Seni nasıl tanır adam.. ne diyeyim
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2012, 11:51:12 Gönderen: jackhal »

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 20 Haziran 2012, 13:27:05 »
hemşo senin servise gittim. mustafa yokmuş ortağı ali ile tanıştım. iyi bi arkadaşa benziyor. bujileri değiştirttim, hava filtresini, polen filtresini değiştirttim, hava akışına baktı onu temizleri vs. bakalım ne olacak.. araba kolay çalışmaya başladı. hızlanmada öyle aşırı bir değişiklik olmadı ama biraz toparladı sanırım..