mesajım rtük kırpmasın girmiş neyse....
bazı ustalar var, iyi davransan , tatlı dille söylesen olmuyor
kzııyorsun bağırıyorsun çağırıyorsun gene olmuyor. yani ustanın içinde öküzlük, kazmalık, odunluk varsa gene bildiğini okuyor. zaten odun olmasa öküz olmasa sabah 8- akşam 6 it gibi çalışmaz orada. İNSAN HAKETTİĞİ GİBİ YAŞAR. çoğu kez bunu düşünürüm. Yahu adam belki kendi dükkanı belki birisinin emrinde , düzgün iş yapsa yükselecek, işi büyütecek, para kazanacak. Ama yok işini düzgün yapmıyorsa orada soğuk dükkanda, kapkara eliyle sürünmeye mahkum. Sen ise, bin arabana, tak güneş gözlüğünü keyfini çıkar. AMa YOO olmuyor işte. Bir zırtopoz geliyor moralini bozuyor böyle.
bugun gene oynattım kapıyı şıkır şıkır içinde birşey geziyor. Kapıyı örtüyorum aman allahım cam düşecek sanki. Yahu be adam sökeceğin iki vida, neden arkandan annene rahmet okuyorsun. Ben senin pis anneni aklıma getirmek zorunda mıyım?
Arkadaşlar belki bana kızıyorsunuz, ama bir düşünün. Hanginiz arabasını sevmiyor? Hanginiz para verdiği bir hizmetin kötü olmasını ister? bir lokantaya gidersin iğrenç bir yemek yersin, kol gibi hesap gelir, içinden söverek ödersin. geçer gider. ama bu tamir işi böyle mi? şimdi ne oldu? sırf bu ses yüzünden gene o kapı sökülecek, gene uğraşacaksın. sevmiyorum bu insanları arkadaş! sürünsünler, batsınlar, açlıklarından gebersinler. İŞİNİ DÜZGÜN YAPACAKSIN hepsi bu!
Ben öğretim görevlisiyim, öğrenciye 2+2 =5 desem ve buna hepsini inandırsam hepsi inanır . Ama benim kazancım ne olur? Yarın bu öğrenci mezun olunca, iş ararken arkamdan bir güzel rahmet okur
İŞİNİ DÜZGÜN YAPACAKSIN. KUL HAKKINA GİRMEYECEKSİN: bunu bilir bunu söylerim.