Gönderen Konu: kat iptali konusunda ne düşünüyorsunuz?  (Okunma sayısı 7329 defa)

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
kat iptali konusunda ne düşünüyorsunuz?
« : 06 Temmuz 2012, 11:46:47 »
arkadaşlar katalizör iptali konusunda ne düşünüyorsunuz?
sizce yenisinimi taktırmalıyım, yoksa iptalmi ettirmeliyim.
iptal etsem muayeneden geçermi yada yakıtta kullanımda eksileri olurmu ?
fikir lütfen??
Bir GOLF görürsün<br /><br />Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
Ynt: kat iptali konusunda ne düşünüyorsunuz?
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2012, 11:57:30 »
bu konu hakkında ceşitli soylentiler var. Kimi kat. İptali iyidir kimi kotudur. Kimi muaynede sorun olur diyor kimi sikintı cıkarmıyor diyor
Bende anlamış deilim ???
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı golfüçyüs

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: -
« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2012, 14:05:27 »
sağdan soldan duyupta tahmin ettiğim kadarıyla, bu katolizör egzozdan çıkacak karbondioksiti filtreliyor. bu yüzden arabaya ufak bi performans kaybı yaşatıyor ama zehirli gazların salınımını minimuma düşürüyor. kat iptali egzozdan karbondioksit salınımını artırdığı için tüv türk ün bunu müsade ediceğini sanmıyorum. sorun olmaz diyenlerde muayeneden önce takıp geçiyodur, sonrasında söküyodur. bence hiç gerek yok böyle birşeye sırf arabalarımız 3-5 hp artıcak diye çocuklarımıza bırakıcağımız dünyayı kirletmeyelim

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2012, 14:25:09 »
0850 222 88 88 bu numaradan sorgula bence muayeneden geçer mi geçmez mi diye.

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2012, 14:36:00 »
2006 senesinde 1,6 polom vardı, araç sersem çalışıyordu, ustaya götürdüğümde bişey görünmüyor, eksozcuya götür bi baksın katalizöre dedi, götürdüm, katalizör gitmiş dedi, söküp düz boru kaynattı, ne hikmetse katalizörü vermeye yanaşmıyordu, abi senin işin yaramaz bu deyip durdu, dedim sen gazeteye sar ver, bagaja koyucam, çünkü pek güvenememiştim baştam, habire bana katalizörü kötüleyip duruyordu, arabayı güçtn düşürür, yakıtı arttırır vs... düz boruya da 50 tl verip çıktım, araçta bir düzelme zaten olmadığı gibi, gürültü de arttı, yakıtım da arttı.öyle güce yansıyan hiç bişeyde görmedim. Aradan bir ay geçti memlekete gittim, memleketti çocukluk arkadaşım olan ustaya götürdüm aracımı, dedim arkadaşım böyle böyle, katalizörü bagajdan çıkarıp gösterdim, ışığa çevirip kanallarına baktı, son derece temiz, hiç tıkanma ve dökülme yok dedi, bunu neden söktürdün diye de bi fırça attı, iyi bırakmamışın orda, b öyle yapıp 500 liraya kadar satıyorlar millete. Bu orjinal fabrikasyon, sorun olmadıktan sonra sökülür mü hiç ya dedi, üstündeki düz boruyu söküp tekrar katalizörü kaynakladı yerine...Ses de normale dndü yakıtım da. O nedenle katalizörün içi dökülmemiş ve temiz ise sakın elletme...güç artışı falan da yok öyle hissedeceğin

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Temmuz 2012, 10:48:55 »
usta içind dökülmeler başlamış dedi ondan bu konuya yoğunlaştım arkadaşlar..
belkide ustanın yalanıdır.
Bir GOLF görürsün<br /><br />Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 07 Temmuz 2012, 19:55:32 »
usta içind dökülmeler başlamış dedi ondan bu konuya yoğunlaştım arkadaşlar..
belkide ustanın yalanıdır.
İki farkli ustaya daha goster, sonrasinda karar ver

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2012, 12:04:20 »
bendeki arıza yapmıştı ve iptal ettik ve o şekilde vizedende geçtim..

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2012, 12:19:00 »
da Öneceki Palio aracımda kendi isteğimle...99 Passat 1.8 otomatik aracımda ise mecburiyetten altını vurduğum ve dağıldıgı için değiştirmiştim.

Şuanki vize durumu itibariyle katilizörü sökük bir arabanın muayeneden geçmesi imkansınz.Adem yakın zamandmı geçtin yada Sakaryada yine farlı bir uygulamamı var ?He istiyorsan sökersin girerken 50 tl ye tekrar kaynattırrısın(sakın ustaya sök tak karşılıyı verme ne kadar pahalı bir parça oldugunu biliyorsun).

Performans olarak arkadaşımız hiçbir farkı yoktu demiş bence kesinlikle fark ediyor araba gerçekten rahtlıyor.Palio nun çıkardıgı ses ve gidişi korkunçtu katalizör vs den sonra ses müthiş artmıştı o zman egzost filtre herşey vardı gazcı oldugum zamanlar :)

Passattada farkını şurdan net anlamıştım Passatım 1.8 125 4 ileri otomatikti...arkadaşımda 1.6 Manuel vites Bora vardı 8 valf  beni 100 e kadar az farkla geçiyordu sonra ben geçiyordum ama katalizörü söktükten sonra bidaha beni hiç geçemedi 100 e kadar az farkla ben geçiyordum 120-130 dan sonra boy boy giddiyordum...özellikle Otomatikte katalizör sökükken ses çok garip çıkıyordu Cherokee gibi :)

Kısacası performans artar ama yakıtta aynı ölçüde artıyor haberin olsun.
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2012, 12:24:07 Gönderen: rene »

Çevrimdışı deli_kan57

• golf müpdelası :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Temmuz 2012, 15:01:44 »
benim arabanın altındanda ses geliyordu, abi katalizatörden geliyor söküp bakıcaz tamir olursa yaparız olmazsa ikinci eli 350 tl veya  oraya boru kaynatıcağız dedi. benim işim var müsait bi zamanda uğrarım dedim. başka bir egzosçuya gittim. abi karter muhafazının kulağı kırılmış dedi.  2 dakikada kaynattı sağolsun  yanlış hatırlamıyorsam 5 veya 10 tl verdim ALLAH razı olsun deyip çıktım gittim. ALLAH herkesi doğru dürüst esnafın eline düşürsün inşaALLAH.
 bide katalizatörsüz muayeneden geçmiyor biliyorum ben. geçse bile  SERHAT kardeşimizin dediği gibi 3-5 kuruş için dünyayı kirletmeye hiç hakkımız olamaz.
« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2012, 15:04:51 Gönderen: deli_kan57 »

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 08 Temmuz 2012, 15:16:56 »
gecen sene temmuz ayında geçtim vizeden tuv de o zman sorun çıkmadı ki keyfe keder söktürmemiştim ben de ama şimdi sorun olurmu bilmiyorum tabiki..

Çevrimdışı nesquik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 08 Temmuz 2012, 15:29:43 »
bendeki arıza yapmıştı ve iptal ettik ve o şekilde vizedende geçtim..
performans ve yakıt durumu nasıl değişti hocam?
[/font]

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 08 Temmuz 2012, 17:40:23 »
pek bir fark yok ben hissetmedim  yada..