Gönderen Konu: klimayı açınca araba çok fazla kasılıyor  (Okunma sayısı 4370 defa)

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
klimayı açınca araba çok fazla kasılıyor
« : 10 Temmuz 2012, 11:02:14 »
klimayı açınca araç çok fazla kasılıyor(hatta bayır yukarı çıkarken kılımayı kapatıca araç roketleme tuşuna basmışsın gibi tepki veriyor) bunun nedeni ne olabilir? kayış gerginliği veya kompresörle mi ilğili, bir dde uzun yolda sürekli klimayı kullanırsak araba için büyük yük olur mu?sorun yaratır mı?
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2012, 11:07:03 Gönderen: alplion »
Yüzde Israr Etme Doksan da Olur, İnsan Dediğinde Noksan da Olur, Sakın Büyüklenme Elde Neler Var, Bir Ben Varım Deme, Yoksan da Olur...

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
Ynt: klimayı açınca araba çok fazla kasılıyor
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2012, 11:08:05 »
çok yüksek modelli araçlar dışında kasmayan araç yok benim bildiğim ve elektrikli değilse. ama nekadar kastığını burdan bilemeyiz en iyisi göster birine için rahat etsin. çok dik rampalar dışında ben açıyorum uzun yolda bir sorun olmaz.
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2012, 11:09:26 Gönderen: metalteo »

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2012, 11:15:09 »
sanayiye gitmeye korkar oldum tık ses gelmeyen araba ustalar bakınca araç saçmalıyor.ya ses geliyor yada tekliyor. :) en son gittiğimde geçen 2011 temmuz ayında değiştirdiğim 15 000km olmayan debriyaj balatası bitti nasıl oluyorsa.
Yüzde Israr Etme Doksan da Olur, İnsan Dediğinde Noksan da Olur, Sakın Büyüklenme Elde Neler Var, Bir Ben Varım Deme, Yoksan da Olur...

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2012, 11:33:55 »
araç klimasını mümkünse açıp kapatırken dikkat edin arac yüksek devirler4deyken kliman yı devreye vermeyın sağa çekin klimanızı öyle acın yada yavaş düşük devirde gideken açın klimanın ömrünü uzatmış olursunuz sonra yolunuza devam edin

benım aracım 99 polo 6n araçta kliama çalıştığı zaman araç normal olarak yüke biniyor ve yavaşlıyor devir düşüyor aracın gucunde azalma oluyor buda gayet normal ama aşırı bir durum varsa servisle görüşün derim   

Çevrimdışı seearee

• 2001 lacivert golf comfortline lpg li...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2012, 13:04:58 »
ÇOK normal durum benimde 8sr motor var yokuşta kasıldığı zaman klimayı kapattığımda aynı roketleme tepkisini bende alıyorum.klima aracın motoruyla çalıştığı için klima açıldığında motorun gücünün %20 sini kullanmış oluyor ve buda baya etkiliyor.bence içiniz rahat olsun hemen hemen her araçta bu böyledir.

Çevrimdışı alplion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2012, 13:14:46 »
cevaplar içi teşekkürler:)