Bugün sabah Ankara/Eryaman'daki tüv muayenesinden geçtim arkadaşlar.1 aydır kasıyordum orası burası için aracın,forumları araştırıyordum...Kimisi en ufak şeyden kaldığını fln yazıyordu,kimi 3 hafif kusurun kaldığını fln.
Neyse sonuca gelelim;8 tane hafif kusur vardı,ölçüm değerlerini ve ve bu kusurları ileride aracını muayeneye sokacak arkadaşlara yardımcı olması amacıyla paylaşmak istedim.
Gitmeden önce şunları yapmanızı öneririm öncelikle:
-İlk yardım çantası(Tüv'ün istediği standartlara uygun olmalı,öyle pazarda satılanları almayın ucuz diye)
-Yangın tüpü(tüpün üzerindeki dolum tarihine bakın,tarihi eski tüple gitmeyin)
-Araçta kat var mı yok mu(aracını ikinci el almış ve ilk defa muayeneye sokacaklar için) kontrol edin.Olmazsa geçirmiyorlar uğraşırsınız 2. gitgel yaparak.Sanayilerdeki egsozcularda farklı öneriler var.100-400 arası değişken fiyatlarla.
-Xenon varsa söktürün(ben söktürdüm)yoksa ağır kusur sayılır.
-Fren hortumlarınızı gitmeden ustanıza kontrol ettirin.
Aldığım muayene değerleri de şöyle:
Fren ölçüm değerleri:
1.Aks Sol--166,0 Sağ--156 Sapma--%6, 2.Aks Sol--69,0 Sağ--72 Sapma--%4, El Freni Sağ--123,0 Sol--16,0 Sapma %87
Far değerleri:
Uzun Far--> Sapma Sol--%4,1 Sağ--%-4,5
Kısa Far--> Sapma Sol--%-2,0 Sağ--%0,8
Lastik Derinliği:5,9
KUSURLAR(Kusur No'ları ile birlikte)Bunlar Hafif Kusurlardır...
14.1.27 Lpg/Cng Yakıt Sistemi:Regülatör üzerindeki bilgiler tespit edilemiyor
14.7.2 Şanzıman:Yağ Kaçakları var
2.7.2 El Freni:El fren etkisi kabul edilebilir düzeyde değil, %70'den daha büyük
5.3.2 Kısa Huzmeli Far:Ayarı düşük
5.4.10 Uzun huzmeli far:Yönü hatalı
5.4.9 Uzun huzmeli far:Ayarı düşük
5.7.14 Ön Park Lambaları:Rengi yönetmeliğe uygun değil
6.16.5 Stepne:Bağlantısı uygun değil
Kusurlar bunlar arkadaşlar,bunları da en kısa zamanda minimize etmeye çalışacağız inşallah.HERKESE SAYGILAR