ben vites geçişlerinden şikayetçiydim. körük içini ve motorun ordaki vites kollarını yağlıyorum sorun düzeliyordu. ama benda farklı bir sıkıntı vardı 5. viteste 120-130 arası giderken sert fren yapınca vites sertleşiyor hatta freni bırakana kadar vites 5. vitesten çıkmıyordu. biraz kullandıktan sonra düzeliyor 1 e ve 2 çok zor geçiyordu. ustaya gidene kadar düzeliyordu. düzelmesine fırsat vermeden ustamın yanına gittim. al kullan dedim. akşam gel dedi. akşama düzelir şimdi kullan dedim. bindi gitti 5 dak. sonra sorunu tespit etti sert frende ve sola dönüşlerde motor kasıldığı için vites koluna baskı yapıyo dedi ve motorun ordaki kollardan biri biraz eğimiş zorlayınca sanırım. kolu düzeltik. şuan hiçbir problemim yok. sormadığım kimse kalmamıştı herkes bişi dedi (baskı balata-senkromeçler falan ) işin tek çözümü vites kollarıdır. tecrübe ettim öğrendim. herkesede bunu tavsiye ediyorum. geçenlerde biri geldi vitesin sert olduğunu söyledi, vites kollarına pas sökücü sıktım hissedilir derece yumuşadı ve adam bayağı bi dua etti.