tamam ya bu bendeki ile ayni
yalniz sunu belirteyim o üstteki numara yazan kapagi acarken kirmadan acman gerekiyor saglam yapistiriliyor acip isin bitince de ayni sekilde saglam yapistirman gerekli
yapistirmak icin kullanacagin silikon oto cam yapistirmada kullanilandan 6-10 tl arasi yapistirmadan önce kapakta ve akismetrede kalan eski silikonlari iyice temizle kapak tam oturmali
icini actiginda bana resmini cekersen iyi olur cekebiliyorsan macro tam detayli cemekiyorsan en net sekilde cek bakalim saglammi ici
ben daha önce cektigim resimden göstereyim üzerindeki isaretlere göre temizleme yapabilirsin birkac aciklama da yazayim
1. isaret disli kontra yayi bunu ok yönünde kaldirdigin zaman disli serbest kalir ma müdahele edilmedikce dönmez
2. adim yay kontrasi disliden bagimsiz kalir ve 1 dis ileri yada 1 dis geri alinarak gaz analizinde ayar yapilir bu yapilan ayar akismetre icindeki kelebek yayina etki eder sertlesir veya yumusar yön olarak bisi diyemicem ben ayarlarken bana tersti sag mi solmu durus pozisyonuna göre degisir
3. adim karbon zeminli kelebek acilip kapandikca üzerinde gezen metal sayesinde belli bir degerde ohm direnc sinyali olusturur carbon zemin zamanla asindigi icin ve mikro tozlar orda kaldigi icin olmasi gereken deger farklilik gösterir ve hatali sinyal cikar bunu kulak cubuguna biraz balata sprey ile islatarak fazla bastirmadan yüzeyi temizlenir pamukta görünen siyahlik kir degil carbon yüzeyin asinmis mikro tozcuklaridir
son olarak avometre ile göstterilen bölgelere problar temas etirilerek ohm degerine bakilir avometre ohm ölcme modunda ve varsa ayari 1k ohm dan az degerleri okuyabilecek konuma getirilir yok ise otomatiktir dogrudan 800~900ohm degeri verir degiskenlik yapabilir okunan rakam sabit durmayabilir 800 ile 900 arasi okunuyorsa calisiyor demektir diger uclarda da ohm 0 degerine kadar düser örnek: 800 - 500 - 400 - 200 - 100 ohm seklinde