Gönderen Konu: su eksiltme  (Okunma sayısı 7763 defa)

Çevrimdışı 1sea

• tüm dostlara slm
    • Profili Görüntüle
su eksiltme
« : 09 Mart 2009, 22:06:21 »
3 yıldır arabada 1000km de az da olsa su eksiltiyordu, katkılarla bu zaman kadar geldi , dün ustaya gotürdüm yağ su vermiş dedi  ve söktü üst kapak contası hararet yaptığında diyer arabar gibi yanmıyormuş, celik conta olduğu için bu şekilde sipoplara veriyormuş  .   Bana yağ, conta , antifiriz ,filitre 320 ytl aldılar. 1 gun servisde kaldı.değmezmiş arabanın sesi ve çekişi fark etti
 Birde katalitiği bozuk olan arkadaşların dikkatine Bilen ekzoz katalitik yapmiş 32o ytl yerine muşurlu takıyorlar.Müşür yerini tornacı yapıyor 20 ytl alıyor.Tüm doslara iyi günler.
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ HASAP ETMEZ

Çevrimdışı tyaniklar

• Profili Görüntüle
Ynt: su eksiltme
« Yanıtla #1 : 17 Ekim 2010, 18:27:05 »
Aracım su eksiltiyor. Benden önceki sahibi benzer şikayetle servise gitmiş. Gittiğimde servis kayıtlarında gördüm problem çözülememiş. Burada bir tamirci arkadaşa gösterdim değişik bir metot uyguladı. Bujiyi söküp oradan motora hava verdi kompresörle. Hava verilince suyun yükseldiğini gördük. Sebebinin motor kapağı contası ile ilgili olduğunu söyledi. Eksilen su motora karışıp benzinle birlikte yanıp gidiyormuş. Ancak uzun vadede zararı olacağını yaptırmak gerektiğini söyledi. Yaklaşık 400 lira da maliyet çıkardı. Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? Sorunu nasıl çözdünüz? Ustanın teşhisi doğru mudur? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim... Teşekkürler

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2010, 20:38:48 »
Hararet yapan araba conta yakar normalde. Golfünkü yanmıyormuş "1sea" nin anlattıkları mantıklı aynı yolu seyret bence 320 tl böyle büyük birşey için para değil. Başka araç olsa sübap piston motor giderdi.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2012, 10:57:52 »
aynı sorunu bende yaşadım son bir aydır sürekli su eksiltiyordu  termostat flanşından sızdığını gördük değiştiridik...

http://www.otoparcasepeti.com/?urun-20273-Golf-4-1-6-AKL-Motor-Termostat-flansi--termostat-yuvasi--.html
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2012, 10:58:29 Gönderen: ØSîRîS »

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2012, 10:59:43 »
nasıl anlaşıldı bu parçadan su sızdığı
bizi izlemeye devam edin...

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2012, 11:04:27 »
aracı lifte kaldırdığında küflü suyun sızdırdığı görünüyordu..

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #6 : 15 Temmuz 2012, 11:12:49 »
Bendede senede bir defa oluyor Allahtan yol bilgisayarı kontağı çevirince direk uyarıyor '' Coolant Check Level '' Şekline sonrasında STOP TOP STOP uyarıları..o yüzden arabayı ikinsindede yürütmedim seviye Min in çok az altına düşmüştü ikisindede bu bi kaçağın habercisimi yoksa sizdeki daha kısa süredemi tekrarlayan bi durum?

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 15 Temmuz 2012, 11:55:26 »
az biraz kaçırabilir eren, arkadaşların dediği gibi genelde flanşın oradan kaçırır, şanzımana damlar, ustaya bir gösteriver çok canını sıkarsa

Çevrimdışı yabanci34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2012, 15:00:44 »
sanayiden şimdi geldim kardeş aynen su eksiltiyordu hergün yarın litre kadar su ekliorudum usta lambayla baktı termostat flanşındandı onu değiştirdi tamamdır bikaç gündür araştırıyorum motor suyu eksilmesini üst kapak contasının yandığını düşünüyordum allahtan ucuz atlatmışız :) bu arada motor su eksiltiyor ve hararet yükseliyor aracın çekişi düşüyor yağ seviyesi yükseliyorsa büyük ihtimalle üst kapak contası yanmış oluyor(tabi bu saydıklarım motora hararet yaptırdıysan oluyor) tamir masrafı bin lirayı geçer dedi usta servis ne fiyat çıkarır bilemiyorum artık inş seninde termostattan yada bi hortumdandır kardeş kolay gelsin

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #9 : 17 Temmuz 2012, 16:09:07 »
az biraz kaçırabilir eren, arkadaşların dediği gibi genelde flanşın oradan kaçırır, şanzımana damlar, ustaya bir gösteriver çok canını sıkarsa

doğru diyosun ali sonra canımız sıkılacağına baktıralım

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 17 Temmuz 2012, 16:11:05 »
Aracım su eksiltiyor. Benden önceki sahibi benzer şikayetle servise gitmiş. Gittiğimde servis kayıtlarında gördüm problem çözülememiş. Burada bir tamirci arkadaşa gösterdim değişik bir metot uyguladı. Bujiyi söküp oradan motora hava verdi kompresörle. Hava verilince suyun yükseldiğini gördük. Sebebinin motor kapağı contası ile ilgili olduğunu söyledi. Eksilen su motora karışıp benzinle birlikte yanıp gidiyormuş. Ancak uzun vadede zararı olacağını yaptırmak gerektiğini söyledi. Yaklaşık 400 lira da maliyet çıkardı. Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu? Sorunu nasıl çözdünüz? Ustanın teşhisi doğru mudur? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim... Teşekkürler

teşhis doğru
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 21 Temmuz 2012, 16:03:21 »
15 gün önce su eksiltmişti normal seviyesine kadar kendim tamamladım. yaklaşşık 300 km yol yaptım şimdilik herhangi bi eksiltme yok sıcak havaya verdim durumu ama genede bi kontolden geçmesi gerekecek içimin rahat olması için
bizi izlemeye devam edin...