Gönderen Konu: pasific hakkında birkaç soru  (Okunma sayısı 27743 defa)

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
pasific hakkında birkaç soru
« : 21 Temmuz 2012, 17:27:00 »
herkese selamlar öncelikle.bu ara bi golf almayı planlıyoruz peder beyle birlikte ve bikaç aydır kafamızdaki araba alma işi şu ara iyicene ciddileşti.90 model bi opel kadett imiz var ve artık masrafları maddi anlamda zorlamaya başladı.benim kafamda hep bi vw vardı ama kesin şunu alalım edelim diyemiyordum.bi jettalara baktık,bi golf 5 lere baktık.en sonunda hem bütçe olarak hem de bizi üzmicek bi şey almak için golf 4 pasific alma niyetindeyiz.bütçe olarak 25bin e kadar düştüm çünkü motor da alacağım için mecbur oldum diyebiliriz  :) bu forumda az da olsa edindiğim bilgiler ışığında sizlerin de fikirlerini almak istedim.4 kasaya pek bakmıyodum ama pasific i yakından görüp içine oturunca fikrim değişti.forumda gördüğüm kadarıyla pasific hakkında genel düşünceler olumlu yönde.sahibinden.com da bulduğum bikaç araç vardı.hatta bi tanesinin sahibini aradık saolsun kırmadı geldi arabayı göstermek için ama sanıyorum ilanın azizliğine uğradık sanıyorum hem otomatik vites hem de lpg li çıktı :-\ çünkü ilanda benzin ve manuel yazıyodu.tercih meselesi ama benim fikrimi soracak olursanız 4 kasalarda otomatik vites biraz sıkıntılı.bu biraz da eskiden gelen bi alışkanlık gibi.küçüklüğümden beri hep otomatik viteslere büyüklerimden de kaynaklı önyargılı yaklaşım vardı.otomatik alınaksa yeni modellerde olan F1 dsg şanzıman tarafındayım.her neyse bi ilan daha paylaşıcam sizlerle ve görüşleriniz benim için önemli.bikaç gün içinde aracı görmeye gideceğiz ve kafamıza yatarsa servise de gösterip Allah nasip ederse almayı planlıyoruz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-25-000-pesin-araba-senin-67459019/detay/ araç bu.kafamda bikaç soru vardı sahibine mesaj attım ki gidip konuştuğumuzda cevapları da alabilirim.sizlerin de düşüncelerini alırsam iyi olur.herkese iyi forumlar diliyorum.

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
Ynt: pasific hakkında birkaç soru
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2012, 17:46:30 »
Araç güzel görünüyor fakat ilan tarihi 14 aralık 2011 e ait.

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Temmuz 2012, 17:56:32 »
evet ben de onu gördüm ama bi kıllık mı sezmeliyiz bilemedim.merak ettim sizce böyle bi senelik ilan var ve araba satılmamış ne düşündünüz ilk başta?sahibini aradık konuştuk ama o esnada sormayı unuttuk.benim için önemli bi konu pert kaydının olmaması.sahibine mesaj attım pert kaydı var mı diye.bir de 8V mi 16V mi diye.onun haricinde düşük km olması önemli.aklıma gelmişken söylim sahibiyle konuştuğumuzda aracın babasına ait olduğunu söyledi,aracın 2.sahibiymiş.bi tane sağ ön çamurluk değişmiş onun haricinde boya falan olmamış.aslına bakarsanız biz hep tanıdık birinden ya da müşterilerilerimizden biri satmak falan isterse biraz da düşmesini bekledik bu zamana kadar ama şimdiye kadar kaşılaşamadık kafamıza uygun.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #3 : 21 Temmuz 2012, 18:55:33 »
4 kasalarda otomatik degil manueller sikintilidir o konuda forumu bile arastirsan fazlasiyla bilgi edinebilirsin ama ben duz vites seviyorum diyorsan o ayri bende bu arabayi almadan manuelden baska kullanmam diyordum simdide manuel kullanmam diyorum.f1 ve tiptronik diye adlandirilan sanzumanlarinda sorun potansiyeli klasik otomatige gore hem daha yuksek hemde cok daha masraflidir fakat gunumuzun teknolojisi budur ve bana gore bundan sonra alinacak arabada f1 vitesli yada en azindan triptronik olmalidir. O kadar sorundan korkuyosak otobuse binmek en mantiklisi bozulursa ineriz arkadan gelene bineriz:) ayrica lpg duunmuyosan tdi degilse golften uzak dur derin benzinde binmek her yigidin harci degildir. Bunlar haricinde o paranin alabilecegi en kral arabadir

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2012, 00:08:04 »
yani hocam hem tüplü hem otomatik olsun diyosun  :) valla o zaman geçenki kaçırdığımız araç tam senin dediğin duruma uygundu.bakalım artık kısmet bu işler.aracı alırsak yaptıracağım bikaç bişeyler var,sizlerden fikir isterim ona göre  ;)

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 22 Temmuz 2012, 00:44:58 »
4 kasalarda otomatik degil manueller sikintilidir o konuda forumu bile arastirsan fazlasiyla bilgi edinebilirsin ama ben duz vites seviyorum diyorsan o ayri bende bu arabayi almadan manuelden baska kullanmam diyordum simdide manuel kullanmam diyorum.f1 ve tiptronik diye adlandirilan sanzumanlarinda sorun potansiyeli klasik otomatige gore hem daha yuksek hemde cok daha masraflidir fakat gunumuzun teknolojisi budur ve bana gore bundan sonra alinacak arabada f1 vitesli yada en azindan triptronik olmalidir. O kadar sorundan korkuyosak otobuse binmek en mantiklisi bozulursa ineriz arkadan gelene bineriz:) ayrica lpg duunmuyosan tdi degilse golften uzak dur derin benzinde binmek her yigidin harci degildir. Bunlar haricinde o paranin alabilecegi en kral arabadir
manuellermi sıkıntı? eğer kast ettiğin sert geçişlerse o sıkıntı değil halatlı vites olmasındandır manueller sorunsuzdur.
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 22 Temmuz 2012, 02:28:25 »
Golfün manueli de otomatiği de son derece güzel, bunlar için sorunlu demek kesinlikle yanlış olur. Doğru ellerde her ikisi de çok uzun km ler hizmet eder...

Çevrimdışı ZL1155

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Bora 1.6 Comfortline
Üzerimize kılıç çekilmedikçe, vatanımıza girilmedikçe, milletimiz cefa çekmedikçe, bizden kimseye zarar gelmez..

Çevrimdışı ZL1155

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Bora 1.6 Comfortline
« Yanıtla #8 : 22 Temmuz 2012, 04:21:41 »
bi bakın isterseniz gzl görünüo
Üzerimize kılıç çekilmedikçe, vatanımıza girilmedikçe, milletimiz cefa çekmedikçe, bizden kimseye zarar gelmez..

Çevrimdışı Buhar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 22 Temmuz 2012, 12:30:05 »
O arabaya ben de bakmıştım Sincandaki ne zamandır satılmıyo  sağ taraftan kapılara dikkat ettiğinizde ton farkı var yani kazalı büyük ihtimal

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #10 : 22 Temmuz 2012, 13:38:39 »
manuellermi sıkıntı? eğer kast ettiğin sert geçişlerse o sıkıntı değil halatlı vites olmasındandır manueller sorunsuzdur.

Benim Vw ye geçmemi sağlayan kullandıgım ilk Golf manueldi ve araba 1. vitese geçerken  ciddi poblem yaşıyordu motor devrini hafif arttırmadan geçmiyordu yada önce başka vitese takma gerekiyordu kalkmadanki bu çok sinir bozucu bi durum o zaman 850 tl istemişlerdi arkadaşım yaptırmadı araba baskıyıda yedi yarım debriyaj kullanmadan sonunda hep beraber yaptırmıştı yıl 2005 ti 1700 TL para verdi arabada 90 binde falandı benım fikrim o aralar çok drag yapıyorduk sebebi bence oydu..bunun haricinde yolda iki defa Golf 4 sahıbı tarafından durdurulup ya bizim araba bire geçmiyor çok zor geçiyor sizdede bu sorun mevcutmu diye sormuşlardı biri ille bi bak dedide oturdum direksiyonuna şanzuman çift okeye dönüyordu km 185 bindi...

Ben size söyle söyleyim Otomatik te manuelde sert kullanımı sevmiyen şanzumanlara sahip nasıl kullanıldıgı çok önemli onun haricinde adam gibi kullanılırsa zaten ömürlük hepsi.Ama etrafımda Hondalar toyotalar var adam gazcının önde gideni her ışıkta lastik yakıyor arabanın km si uçmuş gidiyor şanzuman hala takır takır oda ayrı bi boyut.Bunu söyledim diye kimse hondacı muamelesi yapmasın fena kızarım :) doğruya doğru.
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2012, 13:42:10 Gönderen: rene »

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Temmuz 2012, 17:09:21 »
sen ve karşılaştıkların istisna bence bende yok bu sorun ümraniye sanayiye genel olarak sık giderim servisime çay sohbet muhabbet amaçlı oraya gelenlerinde pek böyle bi şikayeti olduğuna rastlamadım araç hareket halindeyken ikiyle yediği yerde bire takmaya çalışıldıkça o dediğin sorun oluşuyo manuellerde adam gibi kullanınca bişey olmuyo honda olayına gelirsek laçka gibi sallanan bi vites topuzuyla çok karşılaştım otomatiklerde ramada kaçıranla çok karşılaştım yani şanzumanı allah allah diye bağıran hondada gördüm vwde fakat burdaki tartışmada honda vw olayı yada vites geçme problemi diye bişey tartışılmıyo arkadas araba alıcak onu soruyo velhasıl kalbine içine sinan bi araca sahip olursun inşallah ;)
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı s1nanozk

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 22 Temmuz 2012, 18:34:48 »
Agalar tekrar selamlar herkese.bugün itibariyle arabayı gördük,kısa bi tur da olsa kullanma fırsatı buldum.araç genel hali itibariyle oldukça temiz görünüyo.ancak vites konusuna gelicem yine.geçişler biraz sert geldi bana.özellikle 1.ve 2.vitesler.bir de geçişlerde biraz gacırtı yapyo,yağlanması mı lazımdır nedir.arabanın sahibi bayadır böyle olduğunu buna bağlı olarak diğer pasificlerde de böyle olduğunu kanıksamış sanıyorum.durum gerçekte böylemidir?çarşamba günü servise götürmek için anlaştık bakalım.olmassa golf 5 lerin goal serilerine bakim diyorum.

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 22 Temmuz 2012, 23:05:15 »
bak az önce yukarda anlattığım şekilde kullanıldıysa vitesler o yüzden oluyo gıcırtı gelmez ama gırc yapmaz ole geçerken kemikli girer bi ustaya gösterip al genede golf 5 fsi mi düşünyosun düz 1.6mı?
WOLFSBURG STYLE ;)