Gönderen Konu: Bora Yere Sürtme Problemi - Jant Çapı ilişkisi  (Okunma sayısı 19267 defa)

Çevrimdışı Arsakli

• Profili Görüntüle
Ynt: Bora Yere Sürtme Problemi - Jant Çapı ilişkisi
« Yanıtla #42 : 23 Ağustos 2012, 23:53:42 »
vp703 senin aracın benimkinden daha yere yakın...
Aracımın görünümü itibariyle bir sorun görünmüyor. Lastikle çamurluk arasında 3 parmak mesafe var, sanırım bu da çok kötü değil... Sanırım benim Accent 1.3 sürüş alışkanlıklarım, Bora'nın alçaklığı sorununu aşırı yaşamama sebep oldu... Bu sebeple yayları kısa sürede değiştirmeyi düşünmüyorum.

İstediğim şey üzerindeki yayların kesilmiş olup olmadığını öğrenmek, orijinal yüksekliği bulmak önemli...
Arabadaki yaylarda dört halka (helezon) var, ama Bora ön yayı diye satılan bazı yaylarda 8 halka var.
Linklerden görebilirsiniz:
http://www.otoyedekparcaburada.com/VOLKSWAGEN-BORA-9905-ON-HELEZON-YAYI-SAGSOL2LI-SET-1819TDI-1225X141X365STDR,PR-4362.html

http://www.parcatreni.com/volkswagen-bora-on-helezon-yayi-sol-1999-2005-23627.html

Bu durum yayların kesik olduğu anlamına gelir mi?

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 23 Ağustos 2012, 23:56:42 »
üstadım aracın önü normal, hatta bana sorarsan yüksek bile :)

ama daha önceki mesajlarımda farklı konularda da söyledim, bora aslında yere yakın bir araç değil, ama süspansiyon sistemi konfora yönelik olduğu için esneme payı çok fazla ve ön tampon+karlığın azizliğine uğruyor, karlık aracın yere olan mesafesini azmış gibi gösteriyor lakin araç da çok zıplayınca böyle bir durum oluşuyor

ama bu haliyle vuruyor uzun yolda falan altını vurman normal değil, aracın amortisörü patlak olabilir belki de.patlak olduğundan şüphelendiğiniz yerin oradan, mesela sağ çamurluğun oradan bastırın, aracın kendini direkt yukarı atması lazım, eğerki yavaş yavaş yukarı bırakıyorsa amortisör patlaktır.aynı şekilde çamurluktan yukarı kaldırın geri bırakın, yine bir anda kendini bırakmıyorsa amortisör patlaktır.ustan bu testleri yapmış olması lazım?

Çevrimdışı Arsakli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #44 : 24 Ağustos 2012, 00:05:09 »
Uzun yolda asfaltta değil de, şehir içinde hafif engebeli yani dengesiz yola hızlı girince veya esnetince vuruyor.
Amortisörleri Rize VW servisinde testtten geçirttim.
Tekerleri titreten, çukura girmiş gibi esneten bir makineye bağladılar önler 15 arkalar 29 olarak ölçüldü.
30'un üzerinde olursa değişmek gerektiğini söylüyor makine...
Özel servis ise amortisörlerin patlak olduğunu söylüyor.
Bir de sizin dediğiniz testi yapayım  :)

Görüşünüz için teşekkürler.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : 24 Ağustos 2012, 00:10:08 »
rica ederim ne demek

hızlı girince vurması normal, benim a4ümle diğer aracımız a6 ikisi de biraz hızlı geçince vuruyor, hatta geçtiğimiz aylarda ben vurmakla yetinmeyip karteri çatlattım amcam da a6nın radyatörünü deldi, malesef yollarımız çok bozuk, arabada çok da kusur aramamak lazım.ama yine de 30 üst sınır iken 29 çıktıysa testte bu yollarda 2 ay içinde o değeri bulmuş olabilir, şaşırmam

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 24 Ağustos 2012, 00:12:03 »
ama forumdakilere sorsan benim araba leylek :) hatta ilginç olan benim aracın önü normal a4ten daha yüksek, baktık takoz falan da yok, nasıl yapmışlarsa

Çevrimdışı Arsakli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 24 Ağustos 2012, 00:16:32 »
Yüksek olması Türkiye'de çözüm bence...
Amortisörlerden 29 çıkanlar arkalar, benim önden sorun olduğu için değerleri 15 diye değiştirmedim...
Benim arabanın da karterin dört bağlantısından biri vurmaktan kırılmış... Yani üç bağlantı ile duruyor ve dördüncüsü bağlanarak idare ediyor.
 Şehir içindeki yollar bile düzgün değil; yükseltiler deniz dalgası gibi inen-çıkan yollar... Bizi zorlayan bunlar.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 24 Ağustos 2012, 00:20:51 »
benim dün girdiğim sokağın dönüş kısmına bugün çukur açmışlar, göremiyorsun ki, çukur da çukur hani, içine insan düşer

Allahtan çapraz girmiştim de bir yerini vurmadı araba ama kafam tavana değdi

şu anda sol ön lastikte bir çivi (havası iner diye çıkartmıyorum  ;D ) ayrıyetten yanağında bir de balonla geziyorum Allah esirgesin

yollar bu yapacak bişey yok