selam arkadaslar
arabamin gidisinden menun degildim sanki bir güc varmis gaza bastigimda gitmesini engelliyormus gibi
bugün gaz kelebegini söktüm ve ne göreyim gaz kelebegi degilmis sanki egzoz kelebegi bugüne kadar gaz kelebeyine el degmemis cok pis
tekleme gaz yememe gibi sorun yasayan arkadaslara tavsiyem gaz kelebeyini bir sökün yada temizlettirin elinizden geliyorsa kendiniz yapin cok basit bana göre
yapilacak islemler
gaz kelebeyin tutan 4 tane alen vida vardi manifoldun üstünde onlari söktüm hortumlari söktüm filtreden gelen kalin boru kelepcesini de ve gaz telini cikartmak gerekli 2 tane metal klips tutuyor
ve gaz kelebeyi elinizde
plastik bölümü sökmek icin 2 tane vida var onlari da sökün plastik bölüm de ayrilacak contasi var siyah lastik conta
önce kaüali arkali önlü balata spreyi veya benzin ve firca yardimi ile yikamaya baslayin daha sonra kelebekleri tam acarak ic kisimlari yikayin iyice temizleyin kücük kelebek icin ince firca gerekecek resim boya fircasi da olur sert olanlarindan girintili yerler var ancak o firca sigiyor
hortumlarin söküldügü yerleri ben balata spreyi tutarak temizledim icli disli püskürtmeye calisin
sonra plastik bölümü de yikayin ben benzinle temizledim ondada hortum cikintilari var onlarada balata spreyi ile yapabilirsiniz
iste benim gaz kelebeyinin vasat hali
buda temizlendikten sonra
arabayi calistirdigimda rolant 2 bin ceviriyordu
zamaninda gaz kelebek vidasi cevrilerek rolanti yükseltilmis bende stop edior diye durumu kurtarmak icin birazda ben rolanti yükselsin diye cevirmistim
vidayi eski haline getirdim rolanti düstü akismetre yayini da gerdirmistim onuda tekrar acarak eski haline getirdim rolanti tamamen normal konuma geldi
performans olarak söyle diyeyim 4. vites 1500devirde 3. vites e düsmesini istiordu alet hic cekmiyordu düz yokus farketmiyordu alt devirler ölü gibiydi
simdiki hali 1500 devirde 4. vites cok iyi cekiyor hissedilir derece de fark var 3. vits zaten cok canli oldu aracin kalkis ve gaz yemesi tamamen degisti rolantide aniden gaza basinca phrr yaparak tuhaf gaz yeme sorunu vardi o artik yok cok temiz yükseliyor devir frene basinca rolanti düsüyordu su anda frene basmis yada basmamisim hissetmiyor rolanti devirlenme cok canli oldu
önemli bir bilgi oldugunu düsünerek bu konuyu actim benzeri yazilar okudum fakat nasil yapildigi ile bir anlatim bulamamistim
bu tür sorunu olanlar benim gibi uykusuz kalmasinlar cok dert oluyor nedir problem diye gaz kelebegini temizlenmesini tavsiye ediyorum