Gönderen Konu: Gösterge Tablosu  (Okunma sayısı 3218 defa)

Çevrimdışı Battal 44

• Profili Görüntüle
Gösterge Tablosu
« : 02 Ağustos 2012, 10:22:04 »
2000 model Comfortline aracım var gerçekten aracımdan da çok memnunum. Ancak 2 gün önce gösterge tablosunda bulunan uzun hüzme ikaz lambası geçti. Araçta kısa ve uzun far normal çalışıyor sadece göğüsdeki uzuna alınca uzunda olduğunu ikaz eden lamba yanmıyor. Elektrikçiye gittim o lambanın led lamba olduğunu ve geçtiğini söyledi. Çok hassas bir yer olduğu için lambayı değiştiremem dedi bende servise gittim servis bilgisayara bağladı. Gösterge tablosunun herşeyinin sağlam olduğunu sadece göğüsdeki led ampulun geçtiğini söyledi. Değiştirin dedim değiştiremeyiz çok hassas biz o riske giremeyiz dediler ne yapacağız diyince komple gösterge tablosunun değişmesi lazım dedi.
 Bir küçük led lamba için komple saat değişir mi? Böyle saçma bir iş olurmu. 2 TL lik ampul için komple saati değiştirin yada böyle devam edin diyince servis canım çok sıkıldı. Böyle bir durumla karşılaşan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2012, 10:24:10 Gönderen: Battal 44 »

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
Ynt: Gösterge Tablosu
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2012, 10:39:37 »
Elinizden gelirse siz değiştirin. Kadran sökülmesi ile ilgili konu var olmazsa kadranı söker herhangi bir elektrikçi de yaptırabilirsiniz. Kadranı söktügünüzde aracı kesinlikle çalıştırmayın.

Çevrimdışı Battal 44

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2012, 10:45:06 »
Elektirkçi cesaret edemedi, bunların gösterge tablosu çok hassas biz bu riske giremeyiz dedi. hatta saati söktü saatin arkasında bir yer daha var oraya cesaret edemedi. Servis cesaret edmeiyor ki ben nasıl edeyim. Koca servisin bir lambayı değiştirememesi çok  saçma

Çevrimdışı falconxtc

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 1.4 TSI Comfortline
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2012, 12:38:54 »
Öncelikle tavrınızda bence haklısınız. Genelde servisler bu tarz işlerde tamir yerine yenisini takmayı tercih ederler yani değiştirmek istemiyorsanız bir nevi ya dışarıda iyi bir usta bulacaksınız yada kendiniz riski göze alıp işlem yapacaksınız.
Takdir sizin tabi ki ama ben sizin yerinizde olsam,  önce birkaç yere daha bakardım işin ehli için, yok bulamazsam da ya bu şekilde kullanmaya alışırdım yada nasıl olsa sorun giderilmesi için göstergeyi değiştirin diyorlar, söker kendim dikkatlice ledi değiştirmeyi denerdim. Sadece fikir olması açısından belirtiyorum, ben yapamam diyorsanız, öyle sanıyorum ki İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde gösterge tamiri ile uğraşan firmalar vardır. Internetten araştırıp onlarla temasa geçebilirsiniz. Belki uygun fiyat verirlerse göstergeyi söktürüp göndererek tamir ettirebilirsiniz.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2012, 13:09:06 »
hocam zaten ışık yanmiyor elektronikci bir yer altı üstü eski ledi lehimle söküp yenisini lehim yapacak. O kadar da hassas değil uğraşmak istemiyorlar 5 lira bile tutmaz çünkü.

Çevrimdışı Battal 44

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2012, 14:47:53 »
hocam zaten ışık yanmiyor elektronikci bir yer altı üstü eski ledi lehimle söküp yenisini lehim yapacak. O kadar da hassas değil uğraşmak istemiyorlar 5 lira bile tutmaz çünkü.
haklısın ama Malatya'da çok elektrikçi gezdim ama adamların söylediği "abi bu çok hassas biz bunu yapamayız diyorlar" onların korktuğu ledin olduğu bölüm değil gösterge tablosuna bir hasar veririz diyorlar

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Ağustos 2012, 14:54:08 »
benimde yol bilgisayarının altındakı ledlerde sıkıntı var o sekilde kullanıyorum ama saglam bir elektırıkçi bulsam yaptıracagım
2015 1.4 125ps highline