Geçmiş olsun.Yetkili serviste parça tamiri yapılmaz, hemen yenisi ile değiştirirler.Bir bobinajcıya giderek sorunun çözülmesi için uğraşabilirsiniz.Sorun çözülmezse çıkma yada yan sanayi alarak daha ucuza getirebilirsiniz.
2 sene önce falan dayımın boşta kalan 2001 passatını kullanıyordum.Şimdi kuzenim kullanıyor.Aracın sağ ön cam motoru arızalanmıştı.Sağ ön cam açılıp kapanmıyordu.Serviste değiştirmek istediler fiyat olarakta yanılmıyorsam 400 kusur lira istediler küçücük bir cam motoru için.Görevi sadece tel sarmak olan bu cam motorunun bu kadar etmeyeceğini ve değiştirmemelerini söyledim.Bir ay kadar falan bekledim araca o hali ile bindim.Elektronik mühendisi kuzenim gelince beraber kapıyı söktük cam motorunu çıkardık.Bir de ne görelim, cam motoru telleri birbirine karıştırmış.Teli söktük ve yeni bir telle tekrar sarmal şekilde sardık.Kuzeninde elektrik bilgisiyle sorunu yarım günde tahminen 5-10 liraya çözdük.Eğer kuzen olmsaydı herhangi bir bobinajcı da çok olsa 30-40 lira ile sorun çözülecekti.
Belki sizin silecek motorun da da bir arıza vardır ve tamir edilebilir niteliktedir.Bobinajcı va ya elektrikciye giderek bir baktırın derim...