Gönderen Konu: Otomatik Şanzıman sert geçiş  (Okunma sayısı 11088 defa)

Çevrimdışı wakantanka

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 Otm. Bora 1.6
Otomatik Şanzıman sert geçiş
« : 06 Ağustos 2012, 10:07:59 »
arkaşlar merhaba benim 2000 OT 125 binde Comfortline Boram var. aracı sabah akşam işe gidip gelirken kullanıyorum genel de geceden sabaha bekleyen aracı sabah çalıştırınca D ye geçirirken sert bir şekilde geçiyor, resmen aracı sallıyor... sürüş esnasında da vites geçişleri hissettiriyor kendini her zaman olmasa da hızlanarak rampa çıkarken filan geçişini rahatlıkla hissediyorum...

sorun nedir sizce ?

Çevrimdışı OZAlper

• Profili Görüntüle
Ynt: Otomatik Şanzıman sert geçiş
« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2012, 14:14:05 »
Bende de aynı durum var. Yağı ve filtreyi yetkili serviste değiştirdim ancak aynı, kurcalatmaktan da çekiniyorum; ancak araç dururken D ve R' ye alınca motorun birden ve öne arkaya fazla yattığını fark ettik. Yani motor kulaklarından da olabilir mi diyoruz. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Çevrimdışı wakantanka

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2012, 14:37:57 »
benım araç sıcakken bir sıkıntı olmuyor ama ilk çalışmada böyle bir sıkıntısı var, ve aynen ben de kurcalatmaya korkuyorum...

Çevrimdışı byrmrz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2012, 22:22:24 »
http://www.vwtr.net/forum/bora/otomatik-sanziman-problemi-t31789.0.html

Bendeki problem biraz farklı ama öğrendiklerimi sizinle paylaşayım. Bir haftadır bu konuyu araştırıyorum.

- Araç dururken P ve R'ye geçiş sert ise balatalar ve selenoidler problemli.
- Araç hareket halindeyken geçişler sert ise yağı eksik olabilir veya yine balatalar ve selenoidlerde problem olabilir.
- VW markada çok çok nadir de olsa beyin (ECU) arızası da olabiliyor ama dediğim gibi çok çok zor ihtimal.

Sebep ne olursa olsun masrafınız 500-700 TL işçilik + 500 - 1500 TL arası parça olur. Yani 1000 ile 2500 TL arası masraf açacaktır.
Benim tavsiyem, problem büyümeden iyi bir otomatik şanzıman ustasına götürüp gösterin. Ankara da iseniz benim ustanın telefonunu verebilirim.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı wakantanka

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2012, 08:28:21 »
ben ankara da yım şaşmaz da gittiğim tamircim var ama  orası genel herşeye bakıyor, otomatik şanzıman konusunda ne kadar tecrübelidir bilemiyorum sizin ustanın  dükkan nerede tam olarak ve tel i de verin size zahmet artık bayram dan sonra olmasa bi göstereyim, sorun varsa daha da büyüyüp başka sorunlar çıkarmadan veya beni yolda bırakmadan baktırmakta fayda var...

ilginize teşekkürler

Çevrimdışı byrmrz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2012, 11:53:52 »
ben ankara da yım şaşmaz da gittiğim tamircim var ama  orası genel herşeye bakıyor, otomatik şanzıman konusunda ne kadar tecrübelidir bilemiyorum sizin ustanın  dükkan nerede tam olarak ve tel i de verin size zahmet artık bayram dan sonra olmasa bi göstereyim, sorun varsa daha da büyüyüp başka sorunlar çıkarmadan veya beni yolda bırakmadan baktırmakta fayda var...

ilginize teşekkürler

Bence, öncelikle gidip problemi ustaya göstermelisin. Allah korusun masrafını dahada büyütmeden önlem alırsın.

Yeni Başkent Oto Sanayi
Muhammed Usta
0535 410 07 29
0312 278 70 05

Çevrimdışı inan-92

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Ağustos 2012, 19:10:19 »

ilginize teşekkürler

şaşmazda buraya gidebilirsiniz tecrübeli ve iyi iş yapıyorlar
http://www.hbotomatiksanzimanservisi.com/

Çevrimdışı mucteba

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 09 Ağustos 2012, 08:48:26 »
bu bahsettiğiniz normal bence, bilgisayardan otomatik şansıman arıza kodu var mı bakıyorlar, bi ona baktırsanız ipucu verebilir ama arıza elektronik değil de mekanikse hata kodu vermeyebilir

Çevrimdışı Jack4eva

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2012, 02:31:04 »
net bi karar vermeden önce aynı sorunu 2001 golfumde yaşadım.sabahları vites geçerken arabayı silkiliyor yoldayken de vites geçişlerinde araba can veriyodu. :t
arabayı sanki arkadan biri çekiyormuş gibi vurarak vites geçiyodu.bilgisayara bağladık vs.  :'(
sorun olarak boğaz kelebeği ve şanzıman yağını değiştirdik şimdi vitesin geçtiğini bile anlamıyorum belki yardımcı olur :tamamdir
Dizlerimin üzerinde yaşamaktansa,ayaklarımın üzerinde ölmeyi tercih ederim.
Ernesto Che Guevara

Çevrimdışı wakantanka

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 03 Eylül 2012, 09:48:31 »
yağını 1 yıl önce değiştirmiştim... boğaz kelebeği ne hiç baktırmadım açıkcası... bir kaç arkadaşa sordum ilk geçişteki sarsıntı çok önemli değil dediler... normal yolda giderken  çok gaz verip rampa çıkarsam geçişte hafif sarsıntı yapıyor... çok zorlamaz isem pek sarsıntı hissetmiyorum... bu da sorun mudur değil midir ilk araç olunca bilmiyorum aslında bir göstersem daha rahat ederim ama işler yoğun gidemiyorum bir türlü sanayiye... teşekkürler bilgiler için