arkadaşlar 55 bindeki 2004 pacific boram var aracın lpg filtresini değiştirene kadar bi sorun yoktu filtreyi değiştirdikten sonra benzinden lpg ye geçerken çok aşırı bi titreme ve gürültülü bir geçiş oluyor daha sonra ara ara rolantide yükselme-alçalma oluyor lpg ci boğaz kelebeğinden dedi temizletip cihaza bağlat öyle gel dedi bu sorun şimdiye kadar yoktu filtreyi deiştirdikten sonra oldu aracıma daha önce yağ bakımları hariç anahtar değmemiş en ufak bi parçası deişmemiş-sökülüp takılmamış yanılmaktan korkuyorum yani ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlardan bilgi istiyorum
filtre değiştikten sonra olduysa eğer büyük ihtimal aracınızda bişey yok, başka bir lpgciye gidin, olması muhtemel sorunlar;
1.yanlış filtre takmıştır (başıma geldi)
2.filtreyi yanlış takmıştır, belli bir yönü var çünkü çoğu filtrede (başıma geldi)
3.vidaları tam sıkmamıştır, kaçak olabilir, kaçak kontrolü yaptırın en kısa zamanda, ama aynı yere gitmeyin (başıma geldi)
4.bu ihtimalin lpg filtresi ile alakası yok ama başıma geldiği için söylüyorum.lpg nin sıcaklık sensörü var, aracım oradan gaz kaçırıyordu, vidasını falan sıktılar çare etmedi, sıcaklık sensörünü iptal edelim, çok pahalı bi parça yenisi, sıcaklık sensörü sıkıntı olduğu zaman iptal ediyoru dediler, oraya kör vida taktılar, araç aşırı vibrasyonlu ve tüpe geçerken aşırı sallanır hale geldi, mecbur sensör bulduk taktık.sizde de sensör bozulmuş, iptal edilmiş, ya da sökülmüş olabilir.sensörün neye benzediğinin fotoğrafını çekerim isterseniz.dikkatinizi çekiyorum, lpg sisteminin sıcaklık sensörü, aracın sıcaklık sensörü değil.
umarım yardımcı olabilmişimdir.bunlar yapıldıktan sonra ayarlarınızı güncelleştirmeyi deneyin.ama başta o lpgciyi değiştirin, hiç sevmem ilk rölanti titremesinde gaz kelebeği diyen ustayı, bana ilgisiz gibi geldi