arkadaşımız bas kutusu yapmış o kutunun içine köpük strafor gibi bişiler yapıştırın daha ii ses alırsınız unutayın bas alınmak istenen yer sert olmıcak sert olunca bası keser içine strafır yapıştır yada dış cepe ısı yalıtım da kullanılan mazemeler var onları kesip yapıştırın daha ii ses elde edersiniz ve tahtasınıda 3 cm lık MDF den yapın sunta olmaz kutuyu en fazla 10 cm arayla vida atın
Bilgiler için teşekkurler ama hatalı bilgilerin var, benim yaptığım malzeme halk dilinde sunta olarak bilinen yonga levhadır, kullandıgım yonga levha 16cm kalınlıkta olup ön ve arka yüzeyi saf soyma masif 2şer mm ceviz kaplamadan olmaktadır, has bir kabin MDF veya HDF den yapılır, en uygunu MDF dir(Medium Density Fiberboard)18mm den başlanabilir,ben elimde malzeme olduğu için bu malzemeden yaptım, üniversitelerde yapılan masif kaplamalı yonga levha deneylerinde kullandığım malzemenin mdf den dahi iyi bir tını ya sahip olduğu ve MDF ye yakın fiziksel özelliği verdiği testlerle elde edilmiştir, Kolon içerisini yumusak malzeme koymak kolona sadece daha rahat ve geniş bir ortamda çaldığı hissi verir sesi yumusatır, kabin içerisinde keskin köşelerde silinkon yastık içi kullanmıstım zaten sonradan resimler görulmuyor...En fazla 10 cm ara ile vida atarsanız sesin rezonansını bozarsınız, birinci sınıf bir kabinde asla vidalama ile sabitleme göremezsiniz,vşdalama sadece kolonu sabitlemek için kullanılabilir, her atılan vide titreşimlerde farklı etkye ve seste farklı etkilere neden olucaktır... Orman Endustri Muhendisiyim ahsapla ilgili her turlu bilgide yardımcı olurum Teşekkurler...