bugün netten aft motoru inceliyordum birden dikkatimi çekti boğaz kelebeğine bağlanmış 2 hortum var resimlerde görülüyor benim araçtaki hortumlardan 1 numaralı hortumun ağzı 2 numaraya 2 numaralı hortumun ağzı 1 numaraya konmuştu(fotoğraftaki araç benim değil). şok oldum hemen kaputu açtım evet benimkiler ters konmuştu bir kaç aft motor resmine daha baktım sonuç aynı
hemen bir pense ve hortumları söküp düzelteyim dedim. 1 numaralı hortumu komple söktüm ve motora giriş kısmından yaklaşık 10 cm civarı pas ve çamurla dolu olduğunu gördüm hortum resmen tıkalıydı. hemen hortumu temizledim ama motora giren kısımda balçık yağ ve pas vardı onu bir türlü açamadım elimden geldiğimce temizledim hatta hortumu takıp hava üfledim gitmedi içime çektim gelmedi
sonra hotumları yerli yerine taktım araçta bir sorun yok ama o tıkalı kısım kendiliğinden açılır mı? sorun olur mu? 1 gün önce yetkili serviste araç check up tan geçti bir sıkıntı yok dediler sadece akü zayıf onu değiştir dediler ama inanın yetkili servis bile farkına varmadı bu hatanın:)