Gönderen Konu: Petlas Lastik  (Okunma sayısı 19270 defa)

Çevrimdışı KAAN60

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 polo 1.6 a.c
Ynt: Petlas Lastik
« Yanıtla #14 : 06 Nisan 2014, 14:31:43 »
az önce baktım fiyatları tuzlu, continental fiyatında neredeyse teşekkürler yinede.
_-OĞLUM ve POLOM-_

Çevrimdışı KAAN60

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 polo 1.6 a.c
« Yanıtla #15 : 06 Nisan 2014, 14:33:38 »
bende 195-45-15 var aldığıma bin pişmanım yağmurda toplu taşıma  araclarını tercih etmekte fayda var herkez çok iyi demiş ama ben kullanıcı olarak birdaha petlasın  önünden geçmem keşke kumho alsaydım 50 -100 daha verip  :D
işte bende bundan korkuyorum bana gelmez, ozmn kumho bakacam, eyvallah.
_-OĞLUM ve POLOM-_

Çevrimdışı mmtcn

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 06 Nisan 2014, 17:03:22 »
evet bende araştırırken kumho'yu çok öneren olmuştu.

Çevrimdışı asteo1903

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 06 Nisan 2014, 20:22:25 »
slm arkadaşlarım, bir konuya daha hort yapalım ve soralım siz ne dersiniz bu lastik için? bu yaz lastik almam gerek tuzlu olmaması lazım bu lastiğin deseni beni hep çekmiştir kendisine ama önce ses almayan ve fren mesafesi iyi bir lastik seçmem lazım?

Bu konuyu ben açmıştım. Lastikler hala arabada takılı kışlık lastik falan takmadım daha doğrusu takma ihtiyacı hissettirmedi bu lastikler yağmurda falan hiç sıkıntı yaşatmadı bana. Hatta bana göre bunun nedeni V deseni sayesinde olabilir. Ses olayına gelince eski lastiklerim rus malı AMTEL marka Planet modeliydi çok sertti aşırı ses geliyordu Petlasla arasında ses olarak yüzde yüz azalma vardı.Ben çok memnunum lastiklerden ama sonuçta kullanıcıdan kullanıcıya değişir çünkü herkesin alıştığı bi sürüş tarzı var. Babamın Isuzu kamyoneti var onun 6 lastiğide petlas kendisi lassadan çok iyi olduğunu söylüyor durum bu yani.

Çevrimdışı azap5555

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.2 tsi referance ibiza 2015
« Yanıtla #18 : 06 Nisan 2014, 22:54:53 »
petlas var bende, özellikle çok sağlam olduğunu aldığı darbelerle kanıtladı, yol tutuşu da bence güzel.

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #19 : 06 Nisan 2014, 23:57:18 »
tabii ıslak zemin de çok önemli bir kırıter, işte kullananlardan objektif olarak yanıt bekliyorum? sizinkinin ses olayı nasıldı? uğultu var mı?

Hocam bence objektif yorum için lastik etiketlerine yönelmen daha iyi olur. Yakıt verimi, ıslak zeminde kavrama ve gürültü seviyesini görebilirsin. Bir de otomobil dergilerinde yayınlanan testler çok faydalı oluyor, ben Autoshow dakileri biriktirmiştim. Vaktim olursa yarın buradan paylaşırım fotoğraflarını.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 07 Nisan 2014, 15:22:15 »
ben 2 adet goodyear aldım 195/65/15 91 H normalde benim aracıma V serisi olması lazım ancak ben H serisi aldım hamuru daha yumuşak olmasından dolayı.süspansiyon çok önemli benim için.birde yol sesi.2013 araştırmalarında ıslakta (A) yakıtta (B) sınıfı gürültü seviyesi ise 67-68 desibel civarı.yani alınabilinirliği iyi.aracıma henüz takmadım ancak lastikler yumuşacık.bakalım birde takınca görecez.yalnız petlas içinde kötü diyemem petlas kendini geliştirdi çok kaliteli lastik üretiyor.yerli üretim kaliteli lastik alınabilir.

Çevrimdışı 35EZ349

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: polo 6n 99 AEE
« Yanıtla #21 : 07 Nisan 2014, 15:34:23 »
2013 agustosta 185 55 15 petlas v desen velox sport aldim yagmurdada yazdada oldukca memnunum , yol tutus ve lastik sesi gayet iyi , fiyatlarida uygun bence tavsiye ederim

6N 99 AEE 1.6
I Love PoLo

Çevrimdışı BuZ

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 09 Nisan 2014, 22:49:04 »
Bu konuyu ben açmıştım. Lastikler hala arabada takılı kışlık lastik falan takmadım daha doğrusu takma ihtiyacı hissettirmedi bu lastikler yağmurda falan hiç sıkıntı yaşatmadı bana. Hatta bana göre bunun nedeni V deseni sayesinde olabilir. Ses olayına gelince eski lastiklerim rus malı AMTEL marka Planet modeliydi çok sertti aşırı ses geliyordu Petlasla arasında ses olarak yüzde yüz azalma vardı.Ben çok memnunum lastiklerden ama sonuçta kullanıcıdan kullanıcıya değişir çünkü herkesin alıştığı bi sürüş tarzı var. Babamın Isuzu kamyoneti var onun 6 lastiğide petlas kendisi lassadan çok iyi olduğunu söylüyor durum bu yani.

eski lastikler normal olarak sertleşir üstat o yuzden cok ses verir içeri bende bu konudan muzdariptim ve benim sağ tabla takozu kırıktı onunda etkisi vardı degistirdim arkasından aynı lastikten aldım 480 tl vermistim 7 ay once cok saglam bi lastik ses konusunda hem fikiriz ses kalmadı denecek kadar azaldı cıkan sesler arka koltuk ve pandızottan geliyo artık tek bi sorun yasadım daha dogrusu oyle hissettim osmaniye iskenderun arası 40 dk falan otobandan gidip geliyorum araba dolu ve bardaktan bosalırcasına yagmur yagıyo hız 110 120 arası gidiyorum normal olarak yolda ara ara su birikintileri oluyo tabi dinlemiyorum lastikler yeni ya düz sıkıntısı yok bi yerde viraja denk geldi sanırım hafif kayar gibi oldu tabi tüm arabadakiler hissetti konusuyordu herkes bi anda herkes sus pus oldu :) yani bi anlık arkadaslar allah korudu kaza yapmadım ama hız kestim 90 sabit devam ettim 1 sn bilemedin 1 sn altında yerden kesildi arabam başka bi lastik olsaydı ne olurdu  ? sağlıcakla...  ;)
POLO

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 09 Nisan 2014, 23:39:22 »
Bu başlıkta yaz lastiği testlerini paylaştım, lastik alacak arkadaşlara kılavuz niteliğinde. http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/ynt-lastiklerimizin-hiz-endeksleri-t34979.0.html;msg455343#msg455343
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2014, 23:39:43 Gönderen: edincol »

Çevrimdışı WayOfLife

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 10 Nisan 2014, 09:20:15 »
Allah'tan tavsiyene uydum kumho aldım ben emre. Tabanı V taban olmasada kenarları V oda yetiyor zaten  :tamamdir

Çevrimdışı tugaysaban

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 10 Nisan 2014, 09:36:15 »
50 fazla verin michelin alın kalite tartışılmaz arkadaşlar.
abs siz olur bbs siz asla..

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 10 Nisan 2014, 22:16:48 »
50 fazla verin michelin alın kalite tartışılmaz arkadaşlar.

Aynen hocam haklısın. Bu gün akşam üstü yaşadığım olaydan sonra lastiğin önemini çok iyi anladım. Dar bir yolda giderken önümdeki araç yavaşladı ve sola marketin önüne yanaştı yanaştı. Ben de yanından geçecektim. Tam sağından geçiyorken birden o da sağa kırdı ve önüme atladı, frene asılmadan ben de birden sağa kırdım. Yolun dıışında ki toprak alana çıktım ama bu seferde karşımda evin duvarı vardı. Tekrar ani bir şekilde sola kırıp yoluma devam ettim. Frene bassam zaten arabada ABS olmadığı için ani frenlemede olduğu gibi kızaklamaya başlayacak. Lastiklerin yol tutuşu çok iyi olduğu için hiç savrulmadan olayı atlattım. Allah korusun, kimsenin başına gelmesin ama lastiğin güvenlikte ki rolü çok yüksek aman diyeyim 20-30 liranın hesabını yapmayın.

Çevrimdışı kerem0537

• Kazasız Belasız...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk5 1.4Tsi GT 170Hp 240Nm Tork...
« Yanıtla #27 : 10 Nisan 2014, 22:33:52 »
arabanın bence en önemli parçası lastik. emre kardeşim geçmiş olsun.

bende size bir lastik önereyim. nexen n6000 modeli. 6 aydır kullanıyorum aşırı memnunum. yol tutuşu çok iyi konfor da çok iyi yumuşacık lastik. bir araştırın derim  :tamamdir
Shadow...