Senin tarifinden ve ihtiyacından yola çıkarak bunu çizdim, faydalı olabilir diye düşünüyorum.. Şimdi Koltuğumuz senin dediğin gibi tekli berjer. Öncelikle döşemeci ve tesisatçı ile işin olacak ama bana sorarsan alet edevat varsa sen bile kolaylıkla yapabilirsin.. Bence kendin yap zaten:)
Lazım olanlar: Belirlenen miktarda pvc tesisat borusu veya daha esnek olsun dersen bir ince olanı da var hortum gibi olanlar ama her ikisininde montaj şekli değişik. örneğin PVC boru ısıtılarak montajlanıyor (iğrenç bir kokusu var) parmak kalınlığında olan hortum ise normal tesisat gibi montanjlanıyor ( teflon bant, ingiliz anahtarı ve gerekli kroşelerle) artık kendi tercihin tabi..
Resimde de gördüğün gibi iki adet hazırlanan el yapımı petek, koltuk altan veya üstten yırtılarak, delinerek vs. Bir tanesi sırt kısmına ve diğeri de malum kısma düzgünce yerleştirilir. Benim önerim Altına yerleştirdiğin peteği minderin mümkün olduğunca altına yerleştir ki ileride acıtmasın.
Koltuğun peteğe bağlanması olayına gelecek olursak;
evdeki peteklerin alt ve üsteki kör tıpaları sökülerek devir daimi koltuğa bağlayacaksınız ama bunu da spiral tesisat boruları ile gerçekleştirirsen koltuğun serbest olur daha rahat edersin ileri geri çekerken falan