Hasan arkadaşım çizim için içten teşekkürler. spiral tesisat borusu fikri de çok hoşuma gitti. yalnız petekler şu yeni tip dışı düz olan panellerden. su sol alttan girip sağ alttan çıkıyor. kör tapaları da sağında ve solunda üst taraflarında. anladığım çeşit çeşit uygulamalar var.
pc nin olduğu oda yazın da kışın da sıcak. geçen kış salonun doğrudan kuzeye bakması, bulunduğum şehirde kışın kuzey rüzgarlarının sert esmesi ve salonun da 40 metrekare olması sebebiyle salonu kullanıma kapatmıştık. bilgisayarın olduğu odanın peteği hariç evdeki tüm radyatörler açık oluyordu. koridor ve oturma+yatak odaları serince oluyordu kışın. fakat radyatör kapalı olmasına rağmen ben bu odada atletle oturuyordum. yazın da maalesef aynı şekilde aşırı sıcak. vantilatör 3. kademede 40 cm den doğrudan üzerime üfleyerek sürekli çalışmasına rağmen vantilatörün ters yönünde kalan yarım resmen sucuk su oluyordu. yani dediğin gibi ısıtma hakikaten sorun değil. asıl mesele soğutmada. ama tüm odanın sıcaklığını değiştirmek değil amacım. "toto kavurma" dan kurtulmak vücuduma temas eden kısımlarda çok çok 3-4 derecelik bir ferahlama sağlamak istiyorum.
bu arada amaç ısı alışverişini kesmek değil arttırmak olduğu için dolgu malzemesi olarak sünger değil pamuklu malzeme daha mı iyi olur diye düşünüyorum.