sehir ici yakan aracim fabrika degeri ile ayni 20 sene gecmesine ragmen sehriler arasi
101km de
6.2L yaktim dün filtre icin alttan da hava girecek sekilde aluminyum akordiyon boru eklemesi yapmistim
dünkü ölcüm verileri
devir araligi genelde 3000 ara ara 3500 lere ciktim cok nadir 2500 devirlere düstüm trafik yavaslamasi nedeni ile
arac yükü tam dolu depo kapakta görünen yakit misali +1 yolcu +24 litrelik sivi yük (süt, icecek, dolu benzin bidonu vs)
bu yakiti dahada düsürmek mümkün tabi wideband gösterge dahilinde yapilacak fakir karisim ayari bu imkanlar icerisinde 5 vitesli sanziman ile araca 4.5L ~ 5L yaktirmak mümkün buda sehir ici tüketimde 5L ~ 6L bu rakamlar yerlesim yeri trafik kosullarina göre Berlinde trafik olsun yada olmasin dur kalk trafik lambasi yogunlugu
arkadaslar filtre takmamdaki amac ses yapsin ve hp versin amacli degildi kesinlikle (ses cikartacak moduna girmis olabilirim
) arastirmalarim sonucu filtre ile daha iyi ve soguk hava vererek yakitta tasaruf yapmak olmasa bile bunu denemek istiyordum sonuclari gördügünüz gibi olumlu yönde yarim litre bile az yaktirmak bir kar dir ve filtreyi taktigim yer yaptigim islemler faydali olacak sekilde monte etigime inanmis durumdayim
tahmini olarak filtreden (dogru sekilde takilmasi sonucu ) alinacak 2-3hp ye performans tork vs olarak bakmamak gerekir sirf filtre ile
spor sürüs bukadarcik hp ile pek birsey farkettirmez ama normal kullanim dahilinde bu hp cikler size ekonomi olarak yansir