Arkadaşlar bir süredir aracımda gitmeme,çok yakma,çekmeme sorunları yaşıyordum avanstan olduğunu düşünerek bir kaç kez avans yaptırdım fakat 3 gün önce aracın çok sesli çalıştığını ve çok derinden cırladığını farkettim.Ustaya götürdüğümde sente kayması olduğunu söyledi,yaptırdım.Başka bir usta emme manifolduna baktı içinin kurum dolu olduğunu aracın hava almadığını söyledi emme manifoldunu temizlemek için aracı özel servise getirdim.Yapılan testlerde motorda %20 aşınma olduğunu gördük.Usta motor sübaplarının da aşındığını söyledi.Motoru indirdiğimizde aracın motorunun komple kurum bağladığını gördük.Usta kurumları temizleyebileceğini yalnız ilerki aşamada aracın yağ yakma sorunuyla karşılaşabileceğini üst tarafın temizlenince altın yetersiz kalacağını söyledi ve motor revizyonunu önerdi.Ben de aracımın yağ yakmasını istemediğim için revizyon yapmasını söyledim yalnız kafama takılan bazı noktalar var;Motor revizyonu gören araçtan ne kadar verim alabiliriz?Ne kadar sağlıklı olur?İleride karşılaşabileceğim sorunlar neler?Ve aracın bu kmde motor revizyonu gerektirmesi sizce norma lmi ?
(aracım 172.000 km'de)