Gönderen Konu: rölantede çalışırken devirde dalgalanma ve titreme sorunu  (Okunma sayısı 6979 defa)

Çevrimdışı makmuherhan

• Profili Görüntüle
arkadaşlar meraba 2001 golf comforline sahibiyim. aracım rolentede çalışırken devirde dalgalanma ve titreme yapıyor. forumda pek çok kez kronik titreme sorunuyla alakalı başlık açılmış ama kesin bi sonuç yok gibi. yeni yakın bu soruna çözüm getirebilenlerin yardımlarını dört gözle bekliyoruz :)

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
Ynt: rölantede çalışırken devirde dalgalanma ve titreme sorunu
« Yanıtla #1 : 26 Eylül 2012, 14:18:26 »
Geçen hafta boğazı kendim balata spreyiyle temizledim bir kutu boşalttım neyse biraz havlandırdım yarım saat sonra araba düzensizde olsa çalıştı bir tur attım mis gibi oldu ertesi gün arabaya bir bindim yarım saat sonra rolanti hop aşşağı hop yukarı oldu sürekli ama düşündüm taşındım dedim balata spreyi orayı kuruttu heralde yağsız kaldı parça ondan yapıyor diye düşündüm söktüm tekrar wd40 sıktım sonuç değişmedi biraz azaldı ama araştırmalarım sonucunda adaptasyon yapılırsa düzelir gibi yorumlar okudum nese götürdüm ustaya bayaa bir uğraştı en sonunda oldu dedi ama yine bozulabilir dedi demeye kalmadı bozuldu boğazın değişecek dedi sonuç olarak araştırdım 180 liraya orjinal çıkma 250 liraya yan sanayi sıfır garantili 550 lirayada orjinal fakat garantisi yokmuş nedendir bilinmez. 1.8 golfü olan arkadaşım baktı arabaya benzine alıp 6000 devirde biraz sürdü şu an çok az bi titreme yapıyor :)
Hyundai iyidi Opel Güzeldi Golf Efsane :)

Çevrimdışı makmuherhan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2012, 14:44:39 »
vosvostan bizim cüzdana sevgilerle diyorsun yani :))

Çevrimdışı selimbzrc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2012, 15:56:47 »
Aracın 16v mi? eğer öyleyse dertetme derim. Benim ustamın söylediği 16v araçlar tüpe uyum saglamadıgından devirde stabil olmama sorunu sıklıkla yaşanıyormuş. Eğer aracın aşırı dalgalanmadan dolayı stop etme gibi bir sorunu yoksa takma kafaya onunla yaşamasını bil  :)
Alınık araba var mı? :) Golf 4 olur 6 olur polo olur...

Çevrimdışı makmuherhan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2012, 16:35:33 »
Aracın 16v mi? eğer öyleyse dertetme derim. Benim ustamın söylediği 16v araçlar tüpe uyum saglamadıgından devirde stabil olmama sorunu sıklıkla yaşanıyormuş. Eğer aracın aşırı dalgalanmadan dolayı stop etme gibi bir sorunu yoksa takma kafaya onunla yaşamasını bil  :)
yok kardeş 8 valf  SR motor sekiz valf oluyor galiba

Çevrimdışı selimbzrc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2012, 16:37:57 »
o zaman bilemedim  :( peki araçda lpg varmı? varsa bi lpg degerlerine baktır
Alınık araba var mı? :) Golf 4 olur 6 olur polo olur...

Çevrimdışı makmuherhan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2012, 16:44:36 »
o zaman bilemedim  :( peki araçda lpg varmı? varsa bi lpg degerlerine baktır
lpgsiz binilmezki bunlara kardeş :)  lpg var ama bi ustaya sordum bunlarda genelde bu sorun var hava yakıt karışımı ve eksoz çıkışından ölçülen değerlere göre araba bir ayarlama yapıyor ona göre boğaz kelebeklerinin açıklığını otomatik olarak kendisi ayarlıyor şeklinde karışık bir açıklama yaptı en sonundada bu boğaz kelebeklerini komple orjinaliyle değiştirirsek düzelir dedi

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2012, 16:49:09 »
Klasik usta palavraları. İne ayardan anlayan yok. Yeminle artık gına geldi kendim bi kablo uydurup deneyecem. MS devire göre ince ayarlamaları var ama uğraşan anlayan usta yok başıma kalır diye korkan usta var.

Çevrimdışı makmuherhan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2012, 16:55:26 »
Klasik usta palavraları. İne ayardan anlayan yok. Yeminle artık gına geldi kendim bi kablo uydurup deneyecem. MS devire göre ince ayarlamaları var ama uğraşan anlayan usta yok başıma kalır diye korkan usta var.
o dediğin ayardandan bahsetti bendeki makine yapmıyor ama çin malı bir makine var sıfır hatayla yapıyor ama gerek yok böyle idare et dedi ne ayak ben tam anlamadım :)

Çevrimdışı vp703

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Eylül 2012, 18:19:24 »
valla bende de aynı sorun olusmustu forumda bi arkadas egzoz dedi gittim baktırdım değiştirdim sorun düzeldi. sürekli dalgalanıyodu uyuz ediyodu
http://www.vwtr.net/forum/otomobilim/07-vp-703-t29100.0.html

Dünya kadar malın olacağına fındık kadar Turbon olsun

Çevrimdışı oguz_kdz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 05 Ekim 2012, 16:36:02 »
aynı sorun benim de başıma geldi.
hava filtresi ile boğaz kelebeği arasındaki hava hortumu ek yerinden erimiş ve oradan aldığı hava ile motor pır pır yapıyordu.
değiştik problem kalmadı....Saygılar :)

Çevrimdışı yakupcse

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 05 Ekim 2012, 23:42:20 »
Benim araçtada LPG de iken aynı sorun vardı fakat benzinde titreme yoktu. LPG enjektörleri değiştirince titreme sorunu gitmişti.

Çevrimdışı gurbey_16

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 05 Ekim 2012, 23:43:12 »
Merhaba. Aracınızın boğaz kelebeğini iyi bir seviste söktürüp temizletin ve adaptasyonunu yaptırın (bilgisayara bağlatıp). Bu işlemlerden sonra muhtemelen aracınız eski haline döner. Benim golf'te de sizinkinin benzeri bir sorun vardı,bu işlemleri yaptırdım,hiç bir sıkıntı kalmadı.