Gönderen Konu: kış geliyor kışlık lastik tavsiyeleri  (Okunma sayısı 6582 defa)

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
kış geliyor kışlık lastik tavsiyeleri
« : 01 Ekim 2012, 16:20:13 »
slm arkadaşlar.malum kış geliyor kış lastiği lazım olacak.hangi markayı ekonomik anlamda ;) işimizi görecek lastik tavsiyesi varmı.bide alacak çok varsa toplu alım yapma imkanımız varmı formda.kış lastiği = kar lastiği anlamına gelirmi arkadaşlar burada kar eksik olmaz çünkü..NOKIAN finlandiya malı bu lastiği diğer formlarda çok tavsiye ediliyor tanıyan bilen varmıdır...
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2012, 16:52:22 Gönderen: yakalı »

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
Ynt: kış geliyor kışlık lastik tavsiyeleri
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2012, 16:31:48 »
nokian kar lastiğinnde bir numaradır...

Çevrimdışı serhan61

• Yolu bilmekle yolda yürümek farklı şeylerdir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2012, 16:47:33 »
michelinden başka lastik tanımam kış latiğinde!!!

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 01 Ekim 2012, 16:54:37 »
nokian kar lastiğinnde bir numaradır...
eren bu marka fiyatlar nedir michelin ankaradan 130 veriyorlar.nokianı çok övdüler fiyatı nedir sen bilirsin aldıysan link varsa bakalım.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #4 : 01 Ekim 2012, 17:11:04 »
CONTİ TS 800
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı yescolm

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 01 Ekim 2012, 17:31:08 »
kış lastiği = kar lastiği anlamına gelirmi
aslında kar lastiği diye bir lastik yoktur, kış lastiği vardır. altta verdiğim linkte hem bu sorunuzun cevabı hem de kış lastiği ile ilgili genel bilgiler mevcut

Çevrimdışı yescolm

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 01 Ekim 2012, 17:31:35 »
linki de ekleymişim iyimiş :)
http://www.kislastigi.com/sss.asp

Çevrimdışı emrah_akkas

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 01 Ekim 2012, 20:39:07 »
Zorunlu diyorlar bu sene cezası varmış  ???

Çevrimdışı hocin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 01 Ekim 2012, 22:17:59 »
Kış lastiğinde ebat çok önemli bunun için ben lastikleri değiştirim 17 ye geçerken 15 bluemotion jantlarımı elimde tuttum 195 65 15 lastik fiyatları çok uygun . Toplu alımı bir çok forum başlattı, ortak bir markaya karar verilememesi farklı illere dağıtımın zorluğu , çıkarma , balans derken bu olmuyor... ayrıca firmalar 20-30 lastiğe indirim yapmıyorlar.Birinci olarak şöyle bir laf var; karda en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden iyidir. Bu kural doğru ama örneğin istanbulda kışın kar yerde 1hafta 15 gün kalıyor ama bolca yağmur yağıyor, don ve kuru soğuk buzlanma oluyor .Tabiki Konyanın şartları ise farklıdır .Ozaman yaşadığımız yere göre bir lastik seçmemiz gerekiyor . Kuru yolda yada yağmurda frene basınca yaz lastiği kadar olmasada olumlu yanıt veren bir lastik düşünüyorum ben .Çünkü kış lastikelri de yaz lastiğinin şartlarında kötü sonuç veriyorlar .Adac testlerinde conti 1. gelsede ben bu markayı kiç sevmediğim ve pahalı olduğu için yine iyi sonuçlar alan diğer markalardan lastik tercih edeceğim, yarın yada çarşamba günü lastikleri alacağım ve büyük ihtimal goodyear ug8 alırım. Çünkü karda iyi olan bu lastik, buzda da iyi, yağmurda ve kuru havada da ortalamanın üstünde, konfor ve sessizliktee olumlu, yakıt tüketimi ve dayanıklılıktada test sonuçlarından iyi puanlar almış .İstediğim ebatda ; 195 65 15  tanesi 150 liraya bulunabiliyor.205 55 16 da da 200 tl fiyat veriliyor. En iyi lastik budur falan demiyorum, benim tercihim ve de sebebleri bunlar....
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2012, 22:20:39 Gönderen: hocin »

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2012, 11:59:20 »
arkadaşlar bilgileriniz için teş ediyorum çok faydalı oldu tabi bizim burası iç anadolu kar ve don çok olunca buna göre lastik almak lazım.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #10 : 02 Ekim 2012, 21:02:05 »
eren bu marka fiyatlar nedir michelin ankaradan 130 veriyorlar.nokianı çok övdüler fiyatı nedir sen bilirsin aldıysan link varsa bakalım.

valla kardeşim fiyatlarını bilmiyorum şuan yanlışbişey söylemeyim.ben kühatyada üniversite okudum o zmanlar eski arabamda Nokian kar lastiği vardı kütahyanın karını buzunu soğuğunu bilen bilir bir gün sorun yaşamadım.

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 02 Ekim 2012, 21:07:26 »
Kos koca çetin bir kışı yaz lastigi 3 oluklu 205, 55, 16 ile geçirdim, 2 kere yolda kaldım 2 kere zincir taktım araç fiat fiorino lastik ne kadar iyi olursa olsun BUZDA lastik tanımam o yüzden bu lastik o lastik demiyor, şöför diyorum.  :melek:

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 03 Ekim 2012, 09:25:58 »
Kos koca çetin bir kışı yaz lastigi 3 oluklu 205, 55, 16 ile geçirdim, 2 kere yolda kaldım 2 kere zincir taktım araç fiat fiorino lastik ne kadar iyi olursa olsun BUZDA lastik tanımam o yüzden bu lastik o lastik demiyor, şöför diyorum.  :melek:
şöför herzaman önemli onu tartışmaya gerek yok.arabayı ilk aldığım gün uşağa yakın bi yerde yolda kaldım. ama üstesinden gelebildik şükür.kış lastiğin farkı oluyor herzaman.