Kış lastiğinde ebat çok önemli bunun için ben lastikleri değiştirim 17 ye geçerken 15 bluemotion jantlarımı elimde tuttum 195 65 15 lastik fiyatları çok uygun . Toplu alımı bir çok forum başlattı, ortak bir markaya karar verilememesi farklı illere dağıtımın zorluğu , çıkarma , balans derken bu olmuyor... ayrıca firmalar 20-30 lastiğe indirim yapmıyorlar.Birinci olarak şöyle bir laf var; karda en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden iyidir. Bu kural doğru ama örneğin istanbulda kışın kar yerde 1hafta 15 gün kalıyor ama bolca yağmur yağıyor, don ve kuru soğuk buzlanma oluyor .Tabiki Konyanın şartları ise farklıdır .Ozaman yaşadığımız yere göre bir lastik seçmemiz gerekiyor . Kuru yolda yada yağmurda frene basınca yaz lastiği kadar olmasada olumlu yanıt veren bir lastik düşünüyorum ben .Çünkü kış lastikelri de yaz lastiğinin şartlarında kötü sonuç veriyorlar .Adac testlerinde conti 1. gelsede ben bu markayı kiç sevmediğim ve pahalı olduğu için yine iyi sonuçlar alan diğer markalardan lastik tercih edeceğim, yarın yada çarşamba günü lastikleri alacağım ve büyük ihtimal goodyear ug8 alırım. Çünkü karda iyi olan bu lastik, buzda da iyi, yağmurda ve kuru havada da ortalamanın üstünde, konfor ve sessizliktee olumlu, yakıt tüketimi ve dayanıklılıktada test sonuçlarından iyi puanlar almış .İstediğim ebatda ; 195 65 15 tanesi 150 liraya bulunabiliyor.205 55 16 da da 200 tl fiyat veriliyor. En iyi lastik budur falan demiyorum, benim tercihim ve de sebebleri bunlar....