Her ikiside 0-40 sonuçta ama surekli yag değiştirmek iyi değil diye bir kanı varya o yüzden artik bunla devam ederim diye düşünüyordum farketmez dersen onada geçebilirim 15bin dolunca ama bundanda çok memnun kaldım.
Tapatalk
İki yağın da viskoziteleri aynı ama formülasyonları farklı. New Life yerine ESP serisine geçmenizi tavsiye ettim çünkü yeni emisyon hadlerine bağlı olarak geliştirilen bu yağların yanma sonucu daha az kül bırakması ve DPF veya 3 way catalyt gibi egzoz gazı yakan sistemleri tıkamamasıdır. Yağın daha az kül oluşturmasını sağlamak için ise yüksek kaliteli baz yağlar kullanılmakta ve zayıf yönleri az olan baz yağlar kullanıldığı için de yağ daha az katığa ihtiyaç duyuyorlar. Bu yağlar low SAPS olarak adlandırılıyor, yani düşük sülfat kül, fosfor ve sülfür içerikli.
Sözün özü, low SAPS ürünler formulasyonları daha istikrarlı olduğu için motorun aşınmaya karşı korumasında (daha uzun süre kullanılsalar dahi) öne çıkarlar. Bu nedenle, DPF veya katalitik könvertör gibi donanımlar araçta olmasa dahi, Low SAPS formulasyona sahip motor yağlarının kullanımını tavsiye ederim.
Daha iyi bir yağa geçtiğiniz için yağ değiştirmenizde sorun yok.