Arkadaşlar mevcut seçenekler üzerinden değil de genele dair yorumumu paylaşmak isterim. Benim aracım 1,6 d ve 4 vites. Dizelin daha çok sorun çıkardığı fikrine öncelikle pek katılmadığımı söylemek isterim. Bilakis bu sene 3 defa Muğla' ya gittim geldim (Bu toplamda yaklaşık 4500 km. ye tekabül ediyor) üstelik bu seyahatlerde en az 3 kişi vardı ve kalan her yer valizle doluydu. Havanın ne kadar sıcak olduğundan bahsetmeye ise hiç gerek yok herhalde
Tüm bunlarla beraber günlük kullanımımı da sayarsak samimiyetle söylüyorum ki bu zamana kadar hiçbir ciddi sıkıntı yaşamadım.
Konuda daha yetkin arkadaşların yorumlarını, mevcut akaryakıt fiyatlarını da göz önüne aldığımda; benim tercihim ya dizel ya da k-jetli bir gti olurdu. Nitekim ya ekonomi ve yine yeterli bir gücü tercih eder dizel derdim ya da yüksek benzin fiyatına katlanmışken tam bir canavar olan efsane k-jetli gti olsun derdim. Tabi burada diğer motor hacimli araçlara kötülemek niyetinde değilim. Ki diğer motor seçeneklerinde çok çok beğendiğim tertemiz nevi şahsına münhasır araçlar var. Nihayetinde fikrimce şöyle bağlamak en mantıklı olacak gibi, öncelikli olan...