Kardesim lpg taktiktan sonra bizim arabalarda gercekten ince bi ayar istiyor taktirdigin yere git sorun duzelmezse baska bir yerde baktir stop ediyor deyince fazla ugrasmadan lpg oranini arttiriyorlar bu seferde cok yakiyorsun burdaki butun arkadaslarinda dedigi gibi lpg de markadan cok iscilik baslibasina onemli saygilar
Hocam bende stop etme gıbı bı sorun oluşmadı.
Aracı alalı 1,5 yıl sene oldu benzinde hiç yolda kalmamıştım araç lpg taktıktan sonra yolda kalmaya başladı, dün yolda kaldığımda yargısız infaz yaparak lpgyi takan usta ile tartıştım. Ama sorun lpgden değilmiş?
Yolda giderken aniden araç stop ediyordu baze çalışıyordu bazen geç çalışıyordu dün hiç çalışmadı 10 dk uğraştım.. Bu sorun anayolda seyir halindeyken oluyor.
-Aracımda takım çantası olduğu için hava filtresini söktüm buji kablosunun birini motora tuttum marşa basınca elektrik gelmiyordu buji kablosuna.
-Bobini söktüm , çıkardım temizledim taktım araç yine çalışmadı
-Buji kablolarını komple söktüm ardından distribütörü söktüm parçaladım gece gece içindeki mili , kömürü vs zımparam vardı temizledim.
-Araç ondan sonra çalıştı ancak hemen stop etti. Buji kablolarının sıralamasını yalnış takmışım, takarken 1-2-3-4 sıralamasında taktım ama öyle değilmiş sonra 1-3-2-4 olarak taktım bu sefer araç sorunsuz şekilde çalıştı.
-Araç bugünde yolda giderken elektrik kesti.
-Sonuç olarak sorun lpg sisteminde değil
Sorun büyük ihtimalle Distribütör , Buji Kabloları ve Bobinde.. Sırasıyla buji kablolarını ve bobini değiştirecem sorunum düzelmezse , distribütör elektrikçiye gidecek. Üstündeki parça fabrikadan beri değişmemiş , araçlarda fazla yakıt , rolanti düzensizliği , sağlıklı çalışma bu parçadan kaynaklanıyor . Sıfırı 600 TL diye biliyorum tamir ettirmekten başka şansım yok