tartışma gerek yok ama cnc tezgahlarım var 2 adet torna 2 adet işleme merkezi denizli 2.sanayinde buyur gel istersen manisa'dasın başımın üstünde yerin var taşlamadan daha iyi bi yüzey elde edeceğimi sana ıspatlıyayım. ben zaten tornalama konusunda pek taraftar değilim ama hava kanallı modeller tornalanabilir. benim arabamdaki disklerde eğri idi ama dolu olan modeldi bende tornalıcaktım balo diskin takımı 80 lira olunca direk yenisini aldım taktım eski disklerimden de spacer yaptım. inşALLAH aydınlatmıştır seni
yanlış anlaşılmasın tereciye tere satma gibi bir iddiam asla olmaz. işin erbabı olan sensin. senin her gün yaptığın şeyi ben ancak görüyorum o da ayda yılda bir. biraz da mantık yürüterek bu söylediklerimi ifade ediyorum. yanılıyor da olabilirim. ama mantığım şu. bir önceki sayfada west_55 (hüseyin) arkadaşımızın gönderdiği linkteki videoya bakalım mesela. max 45-50 kg ağırlığındaki bir düzenek ile disk döndürülüyor. (aksta olası bir balans bozukluğu durumunda diskler balanssız dönecek ve düzenek de hafif olması sebebiyle diske boyun eğerek gözle görünmeyecek kadar az dahi olsa ileri geri hareket edecek.) bu durumda taşlama devam ettiği sürece diskin bir kısmını az bir kısmını çok taşlayacak. tornada böyle bir olasılık söz konusu olmaz.
iddia etmiyorum. bilmediğimden soruyorum. tornada mı yoksa taşlama esnasında mı daha fazla sıcaklık artışı yaşanır? bana taşlamada daha fazla olurmuş gibi geliyor. torna (veya cnc) tezgahında kılcal bir şekilde kesip geçiyor. diğerinde ise dakikalarca yüzeye sürtüne sürtüne inceltiyor. bu mantıkla söylüyorum dediğimi. (dediğim gibi yanılıyor da olabilirim. belki siz kızılötesi bir termometre ile sıcaklık ölçümü dahi yapmışsınızdır.)
sürtünmenin ortaya çıkardığı ısı enerjisini ve sıcaklık artışı da malum. zaten hava soğutmalı vs dolu disk ayrımında sen de aynı şeyi söylüyorsun.
http://www.youtube.com/watch?v=5JbnDXw-0pM&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=vCUXM3JesLobir de bir noktaya daha vurgu yapmak istiyorum. ilk mesajım da dahil olmak üzere ben kesin ifadeler kullanmıyorum zaten. tornada bir yanlışlık yapıldığında bunun farkına varılır. ama araç üstü taşlamada "oldu oldu çok iyi oldu" diye teslim alınan aracın daha kötüye gitmiş olabileceği sonradan farkına varılabilir. nitekim ben de ifademde kötüye gidebilme ancak fark edilmemesi ihtimaline vurgu yapmıştım zaten. "kötüye gider" değil "kötüye gidebilir" demiştim.