Gönderen Konu: Yardım...! Golf 4'e devam mı? Octavia mı?  (Okunma sayısı 11830 defa)

Çevrimdışı Apaydin

• Profili Görüntüle
Yardım...! Golf 4'e devam mı? Octavia mı?
« : 12 Ekim 2012, 10:43:26 »
Değerli golf tutkunu arkadaşlar. Sizlerden bana fikir vermenizi istiyorum.Akıl akıldan üstündür. Golf'ümü satıp 2008 model 1.6 elegan octavia almayı düşünüyorum, fiyatlar 29-31 civarı. Tercih meselesi ama sizce yanlış bir karar mı olur? Malüm 12 yaşında olacak ama 1.000 tl bir masrafla ağır ve her türlü bakımla 3-4 sene daha rahatlıkla binilir. Amacım biraz daha yeni ve donanımlı araç almak.Mali durum 30 civarı. Ne dersiniz?
http://img703.imageshack.us/img703/5855/27062010094r.th.jpg
VW GOLF KADAR ZEVK VERSEYDİN, VİTES YERİNE ELİNİ TUTARDIM

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yardım...! Golf 4'e devam mı? Octavia mı?
« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2012, 10:53:21 »
1.6 motor o kasa için agır kalır mk4 ü ararsın her türlü
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 12 Ekim 2012, 11:17:17 »
o paraya gidip leon TSİ alabilirsin 30.000TL civarında hem zevkli olur..

Çevrimdışı emirdede

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 99 GOLF MK IV AUT.
« Yanıtla #3 : 12 Ekim 2012, 11:55:47 »
bende geçen ay böyle bir başlık açmıştım ama kesin bir hükme varamadım...2003 sonrası CİVİC almak istiyordum bende ama forumdan karar çıkmadı  >:D

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 12 Ekim 2012, 12:14:17 »
Forumda vw'den başkasına izin çıkmıyor  ;D ;D ;D

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 12 Ekim 2012, 12:21:56 »
alamandan başkası yalan :)

Çevrimdışı Apaydin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 12 Ekim 2012, 14:30:56 »
1.6 motor o kasa için agır kalır mk4 ü ararsın her türlü
Aynen Nizam kardeş, görüşdüğüm kişide octavia dan serilik bekleme biraz hantal dedi. TSİ motor demişken yakın bir arkadaşım 36.000 TL ye 30.000 KM de 2010 octavia TSİ elegant ını verecekti bana ama malüm maddi durumu zorlamam lazımdı. Bilmiyorum tsi octavia piyasası için bana yapılan fiyatı uygunmuydu. 
http://img703.imageshack.us/img703/5855/27062010094r.th.jpg
VW GOLF KADAR ZEVK VERSEYDİN, VİTES YERİNE ELİNİ TUTARDIM

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #7 : 12 Ekim 2012, 17:07:49 »
Ya arkadaslar tsi diyosunuz iyi guZelse almakla
Bitmiyorki km yapan adamin ocagina incir agaci diker tsi etrafimda 3 4 kisi aldi 2sinin araba yatiyor surekli diger ikisi dayanamadi satti benzin olmus 5 tl seneye muhtemelen 7 lira olacak bu belli bisey mpi octavia ti kaldirmazmi hayir kaldirir ama tsi gibi elbwtte gitmez fakat lpgyi takarsin kafan rahat olur

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 12 Ekim 2012, 17:17:52 »
benim belirttiğim durum elbet olacak herkes istediği arabayı alabilir onda sorun yok

golf 1.6 o araba ölçülerinde makul bir motor ve gidişe sahip ama o motoru  octavia gibi bir arabaya koyarsanız ve sizde alırsanız herşeye yazık edersiniz para zaman sinir stres, passat ölçülerinde bir araba aile olarak binildiğinde arabaya giydirmekten arabayı süremezsin isyan edersin
TSİ veya FSİ olarak birşey belirtmiyorum hafta sonları biner gezerim derseniz ( ki aile için en büyük yalan o araba gezecek illa ) yanlış olur lpg kiti uygulanacak bir araba bulmanız daha iyi olur. illa alman olması gerekmez derseniz farklı modelleree yönelebilirsiniz 
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı oguz_kdz

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 12 Ekim 2012, 17:31:18 »
hemşerim bence bagaj sorunun yoksa bakımını yaptır golfe devam...
ama daha geniş araba olsun diyosan tercih senin... :)

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 12 Ekim 2012, 18:48:51 »
Ya arkadaslar tsi diyosunuz iyi guZelse almakla
Bitmiyorki km yapan adamin ocagina incir agaci diker tsi etrafimda 3 4 kisi aldi 2sinin araba yatiyor surekli diger ikisi dayanamadi satti benzin olmus 5 tl seneye muhtemelen 7 lira olacak bu belli bisey mpi octavia ti kaldirmazmi hayir kaldirir ama tsi gibi elbwtte gitmez fakat lpgyi takarsin kafan rahat olur

çevremde tsi kullanan çok kişi var kimse yakıtından şikayetçi değil.. ayağına sahip çıktığın zaman yakmaz araba... şöylede bişey var 30.000tl ye yüksek model o segmentte  dizel bir araçta yok malesef başka önereceğimiz bir araç yok diye düşünüyorum...

1.6 motorun neler yapabileceğini forum olrak herkes biliyor.. octavia ile 1.6 heleki lpg ile sıkıntı yaratabilir..

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #11 : 12 Ekim 2012, 19:01:14 »
Sıkınti falan yaratmaz o motor passatta kullaniliyor golf 4 te bile atak olmayan motorun octaviada vs performansli olmasini cocuk bile beklemez bu tercih meselesidir tsi cok yakmaz evet ne zaman yakmaz uzun yolda cc ile sabitlersin az yakar 5 lt gibi ama altinda tsi var kasayi soyle bi ceksin dersen 9 litre yakiyor golftede leondada kullandim denemesi bedava dedigim  gibi almasi problem degil ama ben 25 bin km yapiyorum yilda belki 30 bİn bu benzin fiyatlarinda sahsen kesinlikle almam baskasi yilda 5bin km yapar yada parasi coktur yakita verecek tabiki qlinacak en kral motorlardandir tsi. Bu ulkede benzin Pahali tdi bile az yakamaz hale geliyor tsi s ici ne yakar krus bazinda getcekci olarak vi hesaplasin alacak arkadas

Çevrimdışı xq288

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 12 Ekim 2012, 19:19:31 »
hocam sizin yoruma göre hiç araba almayalım o zaman ..

arkadaş yardım istemiş benzinin yükselişi polemiğine girmeye gerek yok ....

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 12 Ekim 2012, 20:25:05 »
Aynı motor Jetta da da kullanılıyor. Ben alınmaması bir engel görmüyorum. Taktırırsınız lpg yi mis gibi rahat rahat gezersiniz. Eren bey bunu anlatmaya çalışmış.
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2012, 20:25:18 Gönderen: metinmb407 »