Gönderen Konu: Akü ve aydınlatma ile ilgili birkaç soru  (Okunma sayısı 2969 defa)

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
Akü ve aydınlatma ile ilgili birkaç soru
« : 15 Ekim 2012, 17:45:05 »
Merhabalar,

Araci 2 ay once satin aldim, ilk aldigimda araci pc`e baglatmistim ve aku azalmis v.s gibi birseyler gostermisti. Satan kisi ise akuyu yeni takmis daha onceki aku bitikmis ondan eski veridir v.s bisi gosteriodur yoksa aku yeni demisti ve bizi ikna etmisti. Neyse sonrasinda da bir sıkıntı yasanmadi zaten sadece sunlar dikkatimi cekti sizinle paylasayim dedim belki, basina gelmistir birilerinin.

1- Bazen gostergelerde isiklarin titredigini goruyorum yolda giderken hafif bir yanma sonme.
2- Cok nadiren de olsa arac isiklarda stop ediyor. Soyle nadiren su ana kadar 3 kez stop etti.
3- Eski pioneer bir teyp var arabada kaset calar, ilk gunler cam gibi gosteriyordu ekrani yazilar okunuyordu, simdi silindi resmen, paneli actim temizledim degisen birsey yoktu, sadece bugun baktim biraz daha belirgin artik. Aku ile mi alakalidir elektriksel midir, yoksa teyp bozulacakti da bana mi denk geldi anlayamadim.
4- Ve son olarak sanki km gostergeleri vs oradaki mavi aydinlatma biraz sonuk gibi artik gozum mu alisti yoksa akuden mi bu da bilmiyorum.

Akünün ne markasi var ne birseyi dandik bisi o kesin sadece yesil yaniyor. Problem yok gibi acaba yesil yanmasina ragmen bir sorun yaratabilir mi sizce?

* Yani uzun lafin kisasi bir akucuye gitsem, bu akunun bu arac icin yeterli olup olmadigini anlayabilir mi yoksa klasik degistirmeniz gerekli mi derler :)
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2012, 17:49:23 Gönderen: by_tata »

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
Ynt: Akü ve aydınlatma ile ilgili birkaç soru
« Yanıtla #1 : 15 Ekim 2012, 19:04:55 »
hocam teybinizi başka bir güç kaynağına bağlayarak aynı sorun devam ediyormu bakın ayar yerinden ışıkları kısmadınız mı bakın onada bi

Çevrimdışı golf435

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2012, 19:36:25 »
akü yü 2. el şoklatılmış almıştır biyerden ona göre yeni akü tabi,varmı faturası garanti belgesi,yeni aküyse atmazdı bu evrakları.kontağı açın gösterge ışıklarınıda açın, gece deneyin marş basmadan biraz bekleyin 2-3 dakika zayıflama oluyor mu izleyin,ayrıca akü ölçülebilir ama yeni akü satmak için akünüz bitik de diyebilirler güvenilir biryer olması gerekiyor.

stop etmede rölanti ayarındandır büyük ihtimalle biraz yükseltmek istiyordur.
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2012, 19:39:31 Gönderen: golf435 »

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 15 Ekim 2012, 20:05:57 »
hocam teybinizi başka bir güç kaynağına bağlayarak aynı sorun devam ediyormu bakın ayar yerinden ışıkları kısmadınız mı bakın onada bi

sadece panele elektrik vermeyi deniyecegim bakalim, komple teyp sokmek istemioyorum baglantilar ne durumda arkada bilmiorum elimde kalmsin :)

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2012, 20:07:48 »
akü yü 2. el şoklatılmış almıştır biyerden ona göre yeni akü tabi,varmı faturası garanti belgesi,yeni aküyse atmazdı bu evrakları.kontağı açın gösterge ışıklarınıda açın, gece deneyin marş basmadan biraz bekleyin 2-3 dakika zayıflama oluyor mu izleyin,ayrıca akü ölçülebilir ama yeni akü satmak için akünüz bitik de diyebilirler güvenilir biryer olması gerekiyor.

stop etmede rölanti ayarındandır büyük ihtimalle biraz yükseltmek istiyordur.

2 tezinde de haklisin, 2.el soklatmistir zaten aldigim kisinin isi bu arac satmak. Dedigin gibi yeni olsa evrak v.s bisi verirdi hava atmak icin, ama soklatmistir %100 her an birakabilir adami yari yolda gorunusunden belli zaten :)

Rolanti de evt sanirsam yukseltmek gerekiyor biraz..
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2012, 20:08:35 Gönderen: by_tata »

Çevrimdışı golf435

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 15 Ekim 2012, 20:23:43 »
2 tezinde de haklisin, 2.el soklatmistir zaten aldigim kisinin isi bu arac satmak. Dedigin gibi yeni olsa evrak v.s bisi verirdi hava atmak icin, ama soklatmistir %100 her an birakabilir adami yari yolda gorunusunden belli zaten :)

Rolanti de evt sanirsam yukseltmek gerekiyor biraz..

evet basit sorunlar bunlar kolaylıkla çözülür neticede ama insanlara yalan söylemek artık çok basit ve kolay olur hale gelmiş,eğer akü taktırırsanız işinin ehli biryerde hatta yetkili serviste taktırın çünkü hem elektrik aksam olduğu için çok çok önemli hemde bazen aracı kitleyebiliyor ani elektrik kesintileri , araçlar immo sistemine sahip olduğu için çok dikkatli olmak gerekiyor,tecrübesiz biryer bu hatayı yaparsa birde size immo açtırma masrafı çıkabilir o aküdende pahalı olur.
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2012, 20:24:28 Gönderen: golf435 »