geçen konyadan çıkarken cihanbeyliye varmadan karayolu üzerinde polis durduk yere beni çevirdi. benle birlikte çevirdiği birkaç kişi daha vardı. radara girmediğime eminim zira cc ile sabit 90 da gidiyordum.
polis bizi sıraya dizdi, elimizdeki belgeleri aldı. bir kağıda ad-soyad, plaka ve ceza puanı gibi bilgilerimizi geçirdi. tamam gidin dedi. ne iştir anlamadım? adama sor soruyorsun bildiğin duvar cevap yok
bu dediğin rutın trafık kontroludur.....karayolu uzerındekı aracların durumları hakkında bılgı edınmek ıcın bu tarz rutın kontroller yapılır..aracı cevırırsın plakasını sorgularsın sıgorta muayene durumlarına bakarsın bır sorun yoksa ıyı gunler deyıp yollarına devam etmesını saglarsın...bır nevı arabanın GBT sıne bakmak gıbı dusunun..boyle bır uygulama yaparken durdurulan araclarda önce vatandaşa bılgı verılmesı gerekır.bu bır rutın kontroldur telaşlanacak bırsey yok dıye vatandaşa soylenırse daha guzel sonuclar elde edılır dıye dusunuyorum deyıp o arkadaşımı bıraz eleştıreyım dıyorum
....................................
yalnız şöyle bir gerçek vardır devletin parası azalınca kontroller sıklaşır.şuanda bizim paraları mültecilere yedirdikleri gibi. tahsilat sıklaştı. benzinde 5 liranın üzerine çıktı aslında o kadar haklısınız kı konusulacak cok konu varda neyse dıyelım ....
aman gökhan bey siz yinede dikkatli olun biliyorsunuz milletvekili çocuğuna denk geldin mi sıraya dizdiriyorlar
......................valla burası turkıye hersey beklenır konusulacak cok sey varda neyse....