Geçenlerde aksarayda arayıp taradığım ve sadece bir yerde bulduğum taiwan malı distribütör aracıma uyum sağlamadı usta bayağı uğraştı ama olmadı bana neden bu parçayı aldığımı sordu meğer eski orjinal parça tamir edile biliyormuş zaten daha öncede bir tamir işlemi görmüş bende bunu kendim tamir edebilirim diye içini söktüm ve tamirat esnasında resimledim sizinle paylaşmak istedim umarım yararlı olur.
Orjinal parça (Magnet marelli).
Sırasıyla sökme işlemi.
Görünen 2 vidayı söküyoruz ve o kablolu parçayı çıkartıyoruz üzerindeki perçini eğe yardımı ile hallediyoruz ,üzerindeki kapağıyana doğru ittirip açılmasını sağlıyoruz içerisindeki halkayı(perçin) alıyoruz.
Bu parçayı tornacıdada yaptırabilirsiniz ama elimde malzeme olduğu için kendim taşta yedirerek aynı şekli verdim yalnız burda önemli olan halkanın içi milin tam çapında olmalı yani tam oturmalıki düzgün dönsün
İşte bukadar halkayı yerine koyup perçinliyoruz ve parçaları sırasıyla topluyoruz hafiftende bi yağ damlatırsak iyi olur sonuç çok iyi bunu yaptıktan sonra 1000km kadar yol yaptım hiçbir sorun olmadı aksine düzgün döndüğü için ateşlemede sağlıklı oldu yakıttada düşme oldu.
Hadi kolay gelsin...
----------------------------------------------Distribütör'ü oluşturan parçalar--------------------------------------------------------1-İzole halka
2-Distribütör kapağı
3-Dağıtıcı çark (kömür denilen)
4-Toz koruyucu kapak
5-Mil
6-Sinyal sensörü
7-Cıvata
8-Distribütör tutucu
9-Taşıyıcı
10-Ara conta
Not.Resimi daha net görmek için bilgisayara kaydedin.