Hocam hakkaten benzinle aynı yakıyor. Bilgisayara bağlandı mı araçta sıkıntı var mı? Oksijen ve maf sensörlerini kontrol ettirin. Araçta sıkıntı yoksa sensörler hata vermeyebiliyorlar kontrol ettirin.
Yarım yarım gaz almak yerine sağlıklı ölçüm yapmak için şunu deneyin bizde kesin konuşalım. LPG tankını fulleyin gaz bitene kadar gezin sonra tekrar fulleyin. Yaptığınız km, alınan lpg, yol bilgisayarı ortalamalarını ekleyin ve karşılaştırma değerlendirme yapalım.
LPG taktıracak arkadaşlar öncelikle lpg taktırmadan önce aracınızın tüm bakımlarını yaptırın, arızalı sensörlerini değiştirin ondan sonra lpg taktırın.
Şimdi üstadım ben olayı sana kısaca anlatim;montajı yapmadan önce benim aracımı kontrol ettiler sorun yok takabiliriz dediler tamam dedim bende montaj yapıldı,o hafta 30 tl lik ilk gaz alımında 80 km,ışık tamamen bitince tekrar 50 liralık aldım bu seferde 130 km gitti yani ikisinde de 0,375 krş yaktı.Daha sonra bu şikayetle gittim usta inceledi aracı,senin akışmetren bozuk bu araba havayı ayarlayamıyor,bide oksijen sensöründe arızalı olabilir onun için çok yakıyor,bizim bilgisayarda tüm ayarlar normal görünüyor burda yapacağım başka birşey yok dedi(bu arada aracımda titreme,yokuşlarda bayılma,stop etme gibi problemler yok,ayrıca bu parçaları arızalı olan araba aşırı benzin tüketmez mi?0,45 krş civarında yakıyordu benim ki),gittim bi özel servise bilgisayara bağladılar baktılar arabada hiçbir arıza kaydı yok,sağlam olsun diye ordan çıktım başka bir VW servisine gittim onlarda bağladı bilgisayara orda da problem çıkmadı.Şimdi tekrar nereye gideceğimi şaşırdım.Benim amacım burda ATİKER i kötülemek değil,sadece sorunumu çözmeye çalışıyorum,yardımcı olursanız sevinirim.