Gönderen Konu: Bogaz Kelebegi Temizligi icin birkac uyarı!  (Okunma sayısı 15210 defa)

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
Bogaz Kelebegi Temizligi icin birkac uyarı!
« : 03 Kasım 2012, 18:43:12 »
Arkadaslar, bayramda Tr`deydim. Birkac ufak bakim yaptirdim. Ara ara rolantide stop etme durumu vardi gelmisken ustama bogaz kelebegini temizlettireyim dedim. Buraya kadar hersey ok, fakat kendisi meskuldu elemani yapti herhalde cok tecrubeli degil.

Forumdaki arkadaslarin uyarilari ve tecrubeleri dogrultusunda herkesin bu isi yapamiyacagini bilmekteyim, kendisine de soyledim temizlik + adaptasyon sart, stabil bir yazilimda yapilmali v.s die. Herneyse eleman yapariz problem degil dedi ve basladi.

1- Usta, elemaninin sokerek temizleyedigini gordugunde, keske cikarmasaydin ustunde temizlerdik dedi.
2- Eleman sokmustu bile ve balata spreyi v.s kullanarak bir guzel temizledi parlatti ve kelebegin daha once hic temizlenmemis oldugunu soyledi.
3- Kelebegi takti ve adaptasyona gonderdi.
4- Adaptasyon icin gonderdigi yer bir adaptasyonu kuruyor v.s dedi ama olmuyor dedi, titresim v.s dengesiz calisma, kendiliginden devir yukselme v.s
5- Adaptasyon yapmaya calisan usta bu kelebegi ne ile temizlediler dedi, bizde sanirsak balata spreyi v.s bisiyler dedik o da olmaz koku oranin kimyasini bozuyor sadece benzinle veya tinerle temizlenebilir dedi. Soksunler tekrar benzinle temizlesinler dedi.
6- Bogaz kelebegini tekrar soktuler benzinli bezle v.s temizleyerek hava tuttular biraz, biraz da acik biraktik koku dagilsin diye.
7- Bu sefer vw servisine gonderdiler orada orjinal yazilim oldugundan daha guvenilir diye, 15dk ugras sonrasinda adaptasyon yapildi ve arac eski haline dondu rolantide ortalama 900 devir ile calisma v.s

- Bu sekil madde madde ve sirasiyla yazdim ki karisiklik olmasin, ama uzun lafin kisasi bogaz kelebegini temizleteceginiz zaman sonrasinda vw orjinal yazilimlari ile yapmaniz ve ustaya onceden kelebegi ne ile temizleyecegini sormaniz, eger balata spreyi veya benzin disinda bisi soylerse demek ki daha once vw golf 4 bogaz kelebegi temizlememis o usta.

Benim bu olaydan cikardigim tecrube bu, varsa fikri olan veya yanildigim nokta biri soylesin ;)
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2012, 18:49:21 Gönderen: by_tata »

Çevrimdışı MurdeR

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf V TSI Comfortline 140 hp Kompresör+Turbo
Ynt: Bogaz Kelebegi Temizligi icin birkac uyarı!
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2012, 01:37:55 »
ben kendim benzinle temizledim baya bi kirliydi adaptasyon yaptıktan sonra rölantisi düştü biraz 900 değilde 800 825 te fln göstergede öyle gözülüyor yakıt yakma değeride durduğu yerde 0.8 0.6 arası değişiyor anlık tüketimde

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2012, 20:06:49 »
Öncelikle o balata spreyinin kokusu oranın kimyasını bozuyor diyen ustanıza selamlarımı sunuyorum ne söylesem ne söylesem demiş o gelmiş sanırım aklına :)

Yıllardır tüm araçlarımın boğaz kelebeğini kendim temizliyorum ve hep balata spreyi kullandım zaten balata spreyi dediğiniz şey anında uçup gidiyor olay spreyi sıktıktan sonra oranın kuru kalması bildiğiniz üzere boğaza sürekli bir yağ geliyor ve o yüzden tozlar yapışıp kirleniyor balata sreyiyle temizledikten sonra biraz wd40 sıksaydınız sorununuz olmazdı.
Hyundai iyidi Opel Güzeldi Golf Efsane :)

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2012, 21:33:43 »
Öncelikle o balata spreyinin kokusu oranın kimyasını bozuyor diyen ustanıza selamlarımı sunuyorum ne söylesem ne söylesem demiş o gelmiş sanırım aklına :)

Yıllardır tüm araçlarımın boğaz kelebeğini kendim temizliyorum ve hep balata spreyi kullandım zaten balata spreyi dediğiniz şey anında uçup gidiyor olay spreyi sıktıktan sonra oranın kuru kalması bildiğiniz üzere boğaza sürekli bir yağ geliyor ve o yüzden tozlar yapışıp kirleniyor balata sreyiyle temizledikten sonra biraz wd40 sıksaydınız sorununuz olmazdı.

valla dogrudur, bildigimden degil zaten ustalar ne dediyse onu yazdim ki, hakikat ciksin ortaya ;) Aslinda benim tahminim ilk gonderdikleri yerdeki yazilimin yetersiz kalmasi yonunde ufak bir digital ekrani olan el aleti ile adaptasyon kurmaya calismisti usta, kimyasini bozar diyen.

Daha sonra 2.kez gonderdikleri serviste direk vw orjinal yazilimi vardi laptop ile geldi baglandi v.s biraz ugrasti rakamlar v.s deneye deneye tutturdu sonunda suana kadar sorun yok.

Fakat birsey dikkatimi cekti, kelebegi cok hizli sokup cok hizli temizleyip cok bol sıkıp sprey v.s cokta hizli taktilar herhalde daha agir ve dikkatli yapilmasi gereken birsey kurumasi icin v.s.

Soylediklerine katiliyorum yani..

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 06 Kasım 2012, 17:48:26 »
o usta becerememiş ***`u balata spreyine atmış :D
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 06 Kasım 2012, 19:08:32 »
o usta becerememiş ***`u balata spreyine atmış :D

aynen oyle oldu galiba :)