Gönderen Konu: MOTOR SARSINTISI  (Okunma sayısı 2181 defa)

Çevrimdışı barcode06

• Profili Görüntüle
MOTOR SARSINTISI
« : 14 Kasım 2012, 10:03:27 »
Arkadaşlar.
2004 model pacific aracım sıcakken kontağı kapattığımda sarsıntılı şekilde kapatıyor kendini.Yine sıcakken marşa bastığımda tek seferde alıyor ama yine sarsıntılı çalışıyor.
Benzinde bunu nadir yapıyor.
Tüp problemi var diye düşünüp ustaya götürdüm.Sürekli yapmadığı için ustanın yanında çok denememe rağmen sarsıntı olmadı.Daha sonra tekrar gittiğimde az da olsa oldu.Kontağı kapadığımda oluşan sarsıntı motorun ters çalışmasından kaynaklanıyormuş.Ama bunun golfde olması ımkansız dedi.Bir kaç motor ustası arkadasını aradı 1.6 16 v golf var dedi.Motoru ters çalısıyor dedi ancak aradıkları ustalarda ınanmadı.Genelde opellerde astra,vectra gıbı modellerde bu sarsıntılar oluyor dedı.Nedeni kirli yakıt diye soyledi.Ordan cıktım başka bır ustaya gıttım.Aynı şeyleri onlarda söyledi.Ancak aldığım gaz opet aygaz.Benzin Yine opet.Ustaların dedıklerıne göre gazı kesınlıkle opetden almıyacaksın.İçindeki katkı maddesınden dolayı motorda yanma daha fazla oluyor ve kontagı kapadığında içerde kalan yakıt yanmaya devem ediyor ve arac kendını calıstırmak için zorluyor.Bu uzun zaman surmuyor sadece 1 sanıye kadar.Gazı değiştir emın ol duzelecek dedi.Ogunden sonra yaklasık bır ay oldu sheli tavsıye ettıklerı ıcın ordan almaya basladım.Haftasına azalmaya başladı sarsıntı.Su anda aracı sondururken herhangı bır sarsıntı yok ama aracı sıcakken calıstırınca sureklı olmasa bıle arada yapıyor.
Böyle bır sorun yasayan arkadaslar varsa yardımlarını beklıyorum.
Ayrıca Marş motoruna bir aparat takarsak anında duzelır dedı,ama takacakları parcanın ısmını hatırlamıyorum.Opellere takıyorlarmıs anında kesın cozum dedı ama sonradan yenılemek gerekır dedı.Senın araca takmamıza gerek yok yakıt degısıklıgı yeter dıye soyledı.Bu arada bu 3.golf aracaım.Diğerlerınde boyle bır sorun yoktu.Hatda hiç sorunları yoktu.Emin olunki pacific kullanıcıları için söylüyorum.Motor on numara.Elektronık gaz ve pedal gibi özellikleri ile arac oldukca az yakıyor.Standart 4 bin devirden sonraki tork gücü ınanılmaz.Ama 2001.2002.2003 olsun comfortline olsun.